Hevoskaverit


Violaa elämän poluilla opastaa emän lisäksi kaksi laumakaveria, 7-vuotias suomenhevostamma Vilma ja 10-vuotias shettistamma Maisa.
. . .

sh-t. LIKAN VILMA
Vilkkirilla - Hiskin Likka - Kihin Hiski
s. 14.6.2011

Vilma on ehdottomasti yksi elämäni tärkeimmistä hevosista. Kolmen kuukauden ikäisestä varsasta sovittiin alustavat kaupat vuoden 2011 syyskuussa, ja vieroituksen jälkeen Vilma muutti uuteen kotiinsa ja pienen pihattolauman neljänneksi jäseneksi. Lunkilla luonteellaan hurmannut Vilma on osoittautunut varsin lupsakaksi kaveriksi, jonka kanssa uusien asioiden opetteleminen ei ole ollut ongelma.

Kaksivuotissyksyllä Vilman elämä oli katkolla, kun sitkeä tulehdus oli vielä varsan hengen. Tuo syksy muutti myös tulevaisuudensuunnitelmia, kun klinikalta saatiin erittäin varauksellinen ennuste minkäänlaiseen käyttöön. Tällä hetkellä Vilma on köpöttelykäytössä, leppoisien maastolenkkien lisäksi ohjelmaan olisi tarkoitus palauttaa myös ajolenkit.
. . .

Korholan Pinocchio - Lady Victoria - Almnäs Tempo
s. 10.6.2008

Maisa muutti meille Vienan seuraponiksi puolivuotiaana pörröturkkina vuoden 2008 joulukuussa. Arasta varsasta kasvoi reipas nuori, joka seuralaisen viran lisäksi on toimiva harrasteponi. Raviponin urasta haaveileva Maisa on reipas menijä, jonka suurin rakkaus on ruoka ja elämän tarkoitus syöminen. Näistä kahdesta viimeksi mainitusta johtuen poni on elinikäisellä laihdutuskuurilla, ajoittain hyvin ja ajoittain hyvin huonoin tuloksin.

Maisa on lyhyesti kuvailtuna tyypillinen shettis, mahdollisesti pahankurinen riiviö, joka ei epäröi käyttää turvan eteen tullutta tilaisuutta hyväkseen. Kiltti, herkkä ja toimiva kuitenkin, lastenponiksi Maisasta ei (vielä toistaiseksi ainakaan) ole.
. . .

Muistoissamme:
 lv-r. NESTA
Lindy's Crown - Memory - Supergill
s. 23.4.2000 k. 25.3.2018

Nestori asteli elämääni vuoden 2009 kesällä. Raviuraltaan eläköitynyt lämminveriruuna etsiskeli uutta kotia harrastehevosena, ja hurmasi ulkonäkönsä lisäksi herkkyydellään. Toisin kuin Vienan kohdalla, Nestorin käyttöominaisuuksia testattiin jopa maastolenkin verran, ennen kuin ruuna muutti meille vuoden 2009 joulukuussa. Kuntoutusprojekti ylipainoisesta joutohevosesta hyväkuntoiseksi harrastehevoseksi alkoi.

Nestalle kävi kaikki. Leppoisasta tätikuljettimesta kuoriutui reipas puskaravuri, jonka kanssa ajellessa maisemat vaihtuivat, ja mikä parasta, jarrut toimivat aina ja joka tilanteessa. Nestori olikin täysin kuolaimeton, ja toimi ilman kuolaimia niin ajossa, kuin puskaratsastelussa. Mainio kaveri ja mitä parhain puskamopo, tämän kanssa pärjäsi kuka vaan!

18-vuotias Nestori päästettiin pois maaliskuussa 2018. Monista upeista muistoista, kiitos Nestori.