torstai 8. kesäkuuta 2017

Kevät tuli, lumi suli

Villiksen soma perusilme, johon liittyy vahvasti olettamus ihmisen taskujen sisällä piileksivistä herkuista. 6.6.2017

Ainakin kahdeksi päiväksi? Jos sääennusteeseen on uskominen, saadaan nautiskella lämpimistä päivistä ainakin sunnuntaihin saakka! Sää teki melkoisen täyskäännöksen. Vasta roudattiin hevosille - ja jopa ponille - kevyttoppiksia niskaan, kun tuuli riepotti kissankokoisia räntärättejä vaakatasossa ja mittari näytti nollaa. Nyt on kuuma, vähän liiankin kuuma, ainakin jos Maisalta kysytään. Kylmä kevät ja alkukesä on aikaansaanut sen, että hevoset (onneksi?) pitivät talviturkeistaan tavallista tiukemmin kiinni. Villis on porukasta ainoa, joka alkaa nyt näyttää hyvältä kiiltävässä kesäturkissaan. Sitä on toki harjailtukin ehkä eniten. Se kun on hevosista ainoa, joka ei vaihda heinäkasalta toiselle heti, kun ihminen lähestyy harjojen kanssa. Muut kaipaavat selvästi ruokarauhaa, Villiksen ateriointia ei harjaaminenkaan häiritse. (Yksi mahan alla tai selän päällä liikkuva ötökkä on sitten ihan asia erikseen.)

Vilma ja taustalla vielä kovin lehdettömät puut 6.6.2017

Vaan niin ne hiirenkorvat sieltä kahden lämpimän päivän houkuttelemana ilmaantuivat, vihdoin! 8.6.2017

Postauksen kuvat eivät vielä järin kesäisiltä näytä. Nyt onkin hyvä hetki ladella viimeiset kevätkuvat alta pois, ennen kuin joskus toivottavasti päästään kesälaitumillekin! Viime kuussa aloitettua kevätsiivousmyllerrystäkin jatkettiin toissa päivänä taas konevoimin.

Vilmu opastaa, että luehan varotukset Villis. 6.6.2017

Ok, turvaväli joo, mutta ei mainintaa turpavälistä? 6.6.2017

Työnjohto ja laaduntarkkailu, ne näiltä kyllä onnistuu. 6.6.2017

Tarkkaa puuhaa T: Villis

Ja kun kerran kaivinkone on tullut tutuksi, ei saatu sydänkohtausta sillä lenkillä, kun vastaan huristeli koko tien levyinen traktori paripyörineen ja peräkärryineen. Ensin ajateltiin odottaa tienhaaran kohdalla, mutta Villiksellä petti pokka. Reipas kakara halusi niin kovasti päästä traktoria katsomaan likempää, että marssittiin traktoria vastaan. Onneksi ensimmäiselle traktorin tiellä kohtaamiselle osui kuskiksi isäntä. Iso yhdistelmä ei sitten Villistä pelottanut, kun se liikkui ohi kävelyvauhtia. Talvella harjoiteltiin traktorin kohtaamista pihalla niin, että käynnissä olevan traktorin koskemisesta sai palkan. Villis oli niin reipas, että söi lunta syytävän lingon päältä nameja, kun traktori liikkui eteenpäin. Siispä nytkin Villis käveli reippaana traktorin perässä ja koski kaikkea, mihin turvallaan ylsi. Parku meinasi tulla sitten siinä vaiheessa, kun traktori kiihdytti vauhtiaan ja akka tuumasi, että ei me voida traktorin perässä kyllä juostakaan. Miksi muka ei...

Onneksi samainen yhdistelmä tuli vastaan vielä kotimatkallakin!

6.6.2017

Kesää tehdään, parempi myöhään kuin ei milloinkaan! 8.6.2017

Tasan viikon päästä vietetään Villitin 2-vuotissynttäreitä! Aika on kulunut ihan hirvittävän nopeasti, uteliaasta, pienestä ja puheliaasta pikkuvarsasta on kasvanut ainakin yhtä puhelias pieni hevonen. Synttäriviikon kunniaksi on käyty läpi kuvia ensimmäisiltä päiviltä, vaihtelevasti varsakuumeen kourissa, ja tarkoitus olisi koota kaikki Villiksen kasvukuvatkin yhteen postaukseen.

Uusia kesäkuvia odotellessa, muutama kuvamuisto arkistojen kätköistä: 

1-vuotias Vilma 7.6.2012

Maisuli 9.6.2013

Nesta ja Vilma 6.6.2014

Viena poksahtamaisillaan ja kaksi muuta muuten vaan räjähtäneitä. 8.6.2015

Vuosi sitten olikin jo ihan täysi kesä - tällä hetkellä samainen niitty on vielä ihan ruskea. 6.6.2016

Niin että tervetuloa kesä, täällä ollaan valmiita!

Mittari näytti 22 astetta ja lämmintä riitti! Joku kameratyyppi vaan keskeytti päikkärit ja väitti, ettei ole evästäkään tarjolla.

2 kommenttia:

 1. Järkyttävä kevät!

  Paljon Onnea Villitille jo etukäteen <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan kamala! Kohta on juhannus, ja hyvä kun nurmi vähän vihertää. :D

   Kiitokset onnitteluista!

   Poista