perjantai 14. huhtikuuta 2017

Täällä ollaan

31.3.2017

Kevätterveiset lumisesta Peräpohjolasta! Aurinko paistelee (välillä), linnut laulelee ja lumikinokset sen kuin kasvaa. Pohjoisen Suomen pihatto-oloissa säänkestävää talviturkkiaan kasvatelleet kylmäveriset ovat edelleen hirmuisen pörröisiä, vaikka karvaa on pöllytetty irti ainakin yhden hevosen korkuisen kasan verran. Pesätarpeita muuttolinnuille, ne loput, mitkä eivät päädy harjaa heiluttelevan ihmisen suuhun, silmiin tai vähintään tarraudu tiukasti vaatteisiin.

Kamera on tullut jätettyä ihan suosiolla sisätiloihin suojaan kaikelta siltä irtokarvalta ja pölyltä, mitä näistä kaveruksista irtoaa. Sitä paitsi kovin kauniita kuvia tuskin tulisi muutenkaan, kun hevoset ovat edustavuudeltaan suunnilleen alla olevan kuvan luokkaa.

Päikkäreiltään herännyt pikku Mökötti. 31.3.2017

31.3.2017

Uudesta lumesta nautittiin täysin siemauksin! Nyt kinoksilla on korkeutta liki 90 cm. Mukavaa! 7.4.2017

Mutta positiivisesti ajateltuna - helpottaa harjaustoimia, kun hevoset kierivät lumessa, eikä mudassa! 7.4.2017

Vilmu, jonka kuva ei liity mitenkään mihinkään, mutta on vaan niiiin söpö. 5.4.2017

Ja sen kerran, kun huolella harjailee hevoset mahdollisimman edustaviksi, ehtii kierimisketjureaktio iskeä, ja koko lauma piehtaroi villisti lumikinoksissa tai pihaton puruilla. Ehkä se on pikku vinkki, akka kameroineen ja harjoineen, unohda ne jutut ja tuo heiniä.

Yllä olevien piehtaroimiskuvien jälkeen kyllä sopi poseerata. Komealla turkilla ja kaikkea! 7.4.2017

Ja huolellisen harjausoperaation jälkeen Villis kaksvee, näin ihuna ja edustava! 13.4.2017

Turkkia riittää vielä mistä pudottaa, mutta tässä Villiksen kainalokarvat tammikuulta. Näistä jäljellä muutama vaalea haiven.

Aika söpönen tyyppi edelleen, karvoineen kaikkineen. 7.4.2017

Pari päivää sitten otettiin muutama poseerauskuva Villiksestä. Pikkutamma näyttää yhä enemmän ja enemmän emänsä kopiolta. Vähänkään pidemmän matkan päästä katseltuna ei tammoja erota, ellei päämerkkiä näe. Korkeuseroa lienee vielä hitusen, leveydessä kaksivuotias kakara ei emälleen enää häviä. Ehkäpä Villis kasvaa muutaman sentin emäänsä korkeammaksi.

12.4.2017

Villis vuosi sitten, ehkä söpöin ikinä. <3 16.4.2016

Ja sama tyyppi nyt, 12.4.2017.

31.3.2017

Kumpi on kumpi? Ei ihme, että välillä menee itsekin iloisesti sekaisin näiden tyyppien kanssa. 31.3.2017

Äiti ja tyär, jotain samansuuntaista näissä... 31.3.2017

Ja koska on taas se aika vuodesta, kun orikuvaston selaaminen ei enää edes naurata ja jokaisen Facebookin uutisvirrassa vastan tulevan varsakuvan kohdalla pitää laittaa silmät kiinni... Kuvamuistoja kahden vuoden takaa! Silloin oli vielä edessä kaksi emätamman ja omistajan mielestä pitkää kuukautta, ennen kuin mahassa mellastanut villieläin pääsi oikomaan jalkojaan ulkomaailmaan.

Viena ja maha komeimmillaan, 21.4.2015. <3

21.4.2015

Jotenkin sitä muistaa kahden vuoden takaiset kevätpäivät aivan erityisen hyvin. Nyt se varsa, jota kovasti syntyväksi silloin odoteltiin, on jo emänsä kokoinen - ja aivan erityisen paljon näköinen. Vienan ensimmäinen jälkeläinen, nyt yhdeksänvuotias liisinkiläinen ruuna on ainakin kuvista päätellen ihan näppärän näköinen harrasteratsu. Eikä kaksivuotias pikkusiskonsakaan sieltä pahimmasta päästä ole. Varsakuumeen lisäksi mielessä pyörii tämän vuoden varsanäyttelyt, eikä siis ihmekään, että näyttelyissä juostiin jo unissakin. Unimaailman varsanäyttelyn tulos tosin oli hienoinen pettymys, kolmosen ravilla kun ei juuri leveillä. Onneksi siitä on helppo laittaa tosielämässä paremmaksi!

8 kommenttia:

 1. Ihanaa, kun teillä on siellä ollut oikea talvi ja lumet vieläkin maassa. Meillähän täällä etelässä lumet ovat todellakin sulaneet aika päiviä sitten, mitä nyt silloin tällöin tupsahtaa maa hetkeksi vielä valkoiseksi, mutta sulaa melkeinpä samantien pois.
  Mites teidän näyttelyt, ei siis unien näyttelyt, vaan ihan oikeat? Onko teillä tiedossa jo näyttelyä, mihin mennä, katselin näyttelykalenteria ja ei siellä ihan pohjoisessa taida oikein olla. Meilläkin kävi kökkö tuuri ja näyttely mihin oltiin jo ilmoittauduttu, peruttiin liian vähäisen osallistujamäärän takia. Ja ikävä kyllä keväällä tässä suhteellisen lähellä olisi ainoastaan tuo Ypäjän näyttely, mutta se ei ajankohdallisesti sovi työ- ja varsahommien takia. Mutta yksiin mätsäreihin ollaan jo ilmoittauduttu, mutta sinnekin osallistuminen on kiinni siitä, että onko varsa tullut maailmaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lunta täällä kyllä riittää, tätä vauhtia pitkälle toukokuuhun... :)

   Oulussa olisi kesäkuun alussa varsanäyttelyt, se on toinen "lähellä" oleva näyttely tälle vuodelle. Matkaan saa kyllä kulutettua yhteen suuntaan melkein kolmisen tuntia vinkan kanssa, eli ei sen puolesta taida tulla lähdettyä. Varsa olisi varmaan kyllä edustavampi entä syyskuun lopulla, jos se ikinä pääsee noista karvoistaan erilleen... Tosi harmi toi, että teidän näyttelyt peruttiin! Niitä on kuitenkin sen verran vähän, että soisi varsanomistajien ilmoittavan omansa mukaan.

   Harvinaisesti tässä lähiseudulla olisi nyt keväällä ollut mätsäritkin, mutta ei tule karvaotuksen kanssa sinne lähdettyä. Lisäksi ne taisivat olla jossain torilla, mikä voisi olla vähän liikaa metsäläisvarsalle. :D Toivottavasti pääsette keväällä edes niihin mätsäreihin!

   Poista
 2. Miksei asiat vaan voisi olla niin, että voisi joka vuosi sellaisen pikkuvarsan ottaa pihoilleen juoksemaan, eikä koskaan myisi, ja aina riittäisi kaikille aikaa ja rahaa? :D
  Täällä Etelässäkin lunta satelee, se vain sulaa heti ja saadaan nauttia siitä mainitsemastasi mudasta. Saisi tulla kunnon kevät: aurinko paistaa, joka paikka vihertää, lämpöasteet nousee...
  ~Ilona

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaisi kyllä varsin sopivalta, aikaa, rahaa ja loputtomasti tilaa kasvattaa somia pieniä hevosia... :D

   Melko kylmältä tuntuu tämä kevät, juuri muistelin kun yhdeksän vuotta sitten tänne ensimmäistä kertaa tulin näihin aikoihin, oli lunta enää ihan vähän. Nyt on kunnon kinokset ja huomenna pitäisi sataa taas useita senttejä lisää... No, eiköhän se kevät sieltä jossain vaiheessa tänäkin vuonna tule! :)

   Poista
 3. Postauksesi ovat kyllä aina mukavia lukea ja katsoa!:) muutenkin blogiasi on hienoa seurata kun on upeita kuvia ja hyviä postauksia, kiitos tästä blogista!<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mutta täällähän oli odottamaton kehukommentti, nöyrät kiitokset! :) Olen harmitellut yhä hidastuvaa postaustahtia, mutta mukava kuulla, että blogista on yhä iloksi muillekin kuin kuvapäiväkirjana Villiksen touhuista itselle. Kiitos!

   Poista