perjantai 27. tammikuuta 2017

Kevättä ilmassa?

Toivot vaan T: Villitti 25.1.2017

Viime päivät ovat oikeasti tuntuneet kovin keväisiltä, yhtenä päivänä paukkuu pakkanen, toisena tulee räntää vaakatasossa ja kolmantena päivänä paistatellaan päivää plussakelissä. Villis sairasti ensimmäisen räkätautinsa viime viikolla, nokka vuoti sitkeää limaa ja lämpö nousi asteen verran normaalista. Ruokahalu pysyi kohdallaan räkätaudista huolimatta, ja seuraavana päivänä lämpökin oli taas normaali. Muutama extra-annos viherpellettilimpparia ei haitannut, mutsi tosin taisikin niistä suurimman osan hörpätä.

<3 25.1.2017

21.1.2017

25.1.2017

Ajojutut ovat tauolla liukkaiden pohjien takia, taas vaihteeksi. Liikenteessä tavattaviin mörköihin on tutustuttu turvallisesti narun päässä, eikä ohi huristellut moottorikelkkakaan saanut Villiksen pasmoja sekaisin. Meillä on käytössä Villiksen suosikkileikki, jossa etsitään jännittäviä juttuja ja sitten mennään koskemaan niitä. Pahin inhotaan vieraampia ihmisiä -vaihe lienee jo ohitettu (tältä erää), ja isäntäkin saa käydä taputtelemassa varsaa heinäkasallakin.

Aurinkoiset ja huomattavasti pidentyneet päivät ovat saaneet myös karvanvaihdon alkuun. Tänä vuonna edes Maisa ei ole meinannut luopua turkistaan, vaikka yleensä poni on aloittanut hyvinkin tammikuun alussa jo. Vaihtelevat säät ovat innostaneet ulkoiluttamaan kameraakin, yllä olevan kuvaparin välissä on vähän vaille vuorokausi aikaa. Illan 25 pakkasastetta vaihtui hurmaavaan lumimyrskyyn aamuksi. Vaan ei hätkähdytä pientä ja pörröistä suomenhevosta pahakaan sää!

Pakollinen kuva Villiksen naisellisista kainalokarvoista, ennen kuin kevätmyrsky vie nekin mennessään!

Murunen Villis 24.1.2017

Koko jengi päiväeväillä lumipyryssä, 25.1.2017.

Team läsinaamat kerjäyshommissa. Murunen ja pulla. 27.1.2017Ei herkkuja ois? #ruokaaikaankotona 27.1.2017

Harvinainen kuva Vienastakin, korvat hörössä. 27.1.2017

Äitin tyttö, pakkaspörriäis-Villis 24.1.2017

Parin asteen plussakeli, aurinkokin paisteli ja linnut lauloi, ihan selvästi kevätsää! 26.1.2017

Pus pus <3 27.1.2017

6 kommenttia:

 1. Tänään tosiaan tuntui ihan siltä, että on kevät tulossa. Aurinko paistoi, ja jopa linnut laulaa vähäsen. Elviirallakin on ihan parin päivän sisällä ruvennut villapuku irtoamaan, Vihru haluaa pitää omastaan vielä tiukasti kiinni.
  Ihanan talvisia kuvia! Sitä yleensä kaivaa kameran vaan, kun on hyvät kuvausolosuhteet, mutta vesi- ja lumisateellakin saa aivan ihanan tunnelmallisia kuvia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotenkin tosi nopeasti meni kuitenkin lopulta se vuoden pimein aika, onneksi. Sitä huomaa vasta siinä vaiheessa, miten hiljaista talvella olikaan, kun linnut alkaa kevätlaulunsa. Meillä on linnuille talviruokintapaikka hevosten tarhan vieressä, hauska seurailla tinttien touhuja siinä sivussa. :)

   Kesällä yritin pariin kertaan ehtiä kuvaamaan hevosten laidunnusta kaatosateessa, mutta aina ehti sade hiipua. Edes joku muuttuu niissä vuodesta toiseen samanlaisissa kuvissa, kun vuodenajat ympärillä vaihtelee... :D

   Poista
 2. Voi ompa sulla ihana lauma siellä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, olen täysin samaa mieltä. Niin mainio porukka. :-)

   Poista
  2. Nyt on kyllä ollut täysin epäreilut säät. Välillä on niin keväistä, että voisi kuvitella että ollaan jo maaliskuun lopuilla. Vaan ei, vielä menee jokunen tovi ennen kuin tulee sitten se oikea kevät...
   Kiva nähdä koko lauma yhdessä kuvassa, jotenkin sen hamottaa paremmin, vaikka tarkalleen tietääkin kuinka monta hevosta siihen kuuluu.
   Mitä muuten Nestorille kuuluu?
   ~Ilona

   Poista
  3. Ei kai vielä ole kiirettä kevääseen, kun talven parhaat päivät on vielä edessä! Äkkiä se on kyllä tämäkin kuukausi vierähtänyt, vastahan sitä odoteltiin joulua (kauhulla tosin). :D

   Harvoin tulee koko jengistä kuvia otettua ja vielä harvemmin julkaistua. Yleensä Maisa on sen verran outsider, että touhuaa omia juttujaan jossain muualla. Nestorille kuuluu oikein hyvää, siellä se omassa poikaporukassaan viettää melko samanlaista elämää kuin täällä meillä aikaisemmin. :)

   Poista