keskiviikko 21. joulukuuta 2016

Vuoden pimeimpänä päivänä

Eilen nähtiin ihan pieni vilaus auringostakin, alle kolmituntiseksi kutistuneen päivän aikana. 20.12.2016

Syysmyrsky, jouluviikolla, mukavaa. Täällä on sentään vähän jotain valkoista - ja liukasta - maassa, eli sen puolesta ei voine voivotella. Tarhan ja talon välillä meinaa itsekin livetä persuksilleen kymmenkunta kertaa, ei puhettakaan, että hevosia voisi liikutella pihan ulkopuolella. Toisaalta ehkä sitä hiekkaa voisi nakella muuallekin kuin hevosten kulkureiteille, pysyisi ehkä kaksijalkaisetkin tolpillaan...

17.12.2016
Ennen syksyn uudelleen tulemista ehdittiin kuitenkin toteuttaa yksi suunniteltu asia vielä tälle vuodelle, nimittäin Villiäis-varsan ensimmäinen liikenteeseen totutteluretki kaveriponin kanssa. Oikeasti oli täyttä sattumaa, että kolmen kilometrin matkalla ehdittiin nähdä peräti kaksikin autoa, kun liikenne täällä on kovin vähäistä. Hauskaa, että Maisuli on nyt opettamassa Villistä liikenteessä, kun vielä ihan lyhyeltä tuntuva aika sitten Maisuli oli se, jota Nestori opetti liikenteeseen.

Homma toimi ihan hyvin, Maisuli on tietenkin hidas taapertaja, mutta etanavauhtisesta vaiheesta johtuen aika sopiva lenkkikaveri Villikselle. Varsa kuunteli hirmu hyvin, mitä narun toisesta päästä ohjeeksi annettiin, ja käynnin tympiessä otettiin pätkissä hölkkää. Kapeilla teillä on autoja kohdattaessa Maisan kanssa parkkeerattu tien laitaan kohtaustilanteen ajaksi, niin tehtiin nytkin. Auton ollessa kohdalla Villis vähän nytkähti eteenpäin, mutta ei hermoillut sen kummemmin. Taskusta löytyi sopivat lahjukset ja matka jatkui. Ensimmäistä kertaa tuli hienoinen kaipuu Nestorin puikkoihin, vaikka Maisuli suuret saappaat täyttikin.

Marraskuulta jäi rakennekuva ottamatta, joulukuun kuva otettiin eilen. Villis suojautui edellisen yön tympeiltä vesisateilta sadetakin alle, ja oli siis kuvissa harvinaisen epäpörröinen, mutta ei erityisen edustava siltikään. Viikko sitten tuli täydet 1,5 vuotta täyteen, ensi viikolla vietetään virallisia 2-vuotissynttäreitä. Niin se aika juoksee!

20.12.2016

1,5-vuotias Villis 20.12.2016.

Tältä se omissa mielikuvissa näyttää edelleen! Puolivuotias Villis Reetan ottamassa kuvassa 28.12.2015.

Oikeastaan kahdella yllä olevalla kuvalla ei juuri muuta eroa olekaan, kuin sää? Vuosi sitten otetussa kuvassa kakara poseeraa Maisulilta lainatussa rinsessariimussa, nyt päässä on jo oma full-kokoinen isojen hevosten riimu.

Joulukorttikuvien kanssa oltiin onneksi tänä vuonna sen verran aikaisessa liikkeellä, että taustalla on muutakin kuin vesisateen kastelemat lokakuisen näköiset maisemat. Sarvien - joiden muuten piti olla valmiit jo vuosi sitten, ehtivät sentään täksi jouluksi jo - kanssa oli pieniä ongelmia, eikä vähäisin niistä ollut Villiksen mielipide poroksi pukeutumisesta. Onneksi pari söpöjä poronkorvia muokkaa todellisuutta sopivasti.
Villis ravisteli komean sarvipäähineensä poskellekin, välittämättä vähääkään. Tomerasti suunnisti portille seisomaan, kun kerran tällainen "riimu" päähän puettiin. Rekiajelulle (ja lahjoja jakamaan) ei vielä tänä jouluna punaisen poron kanssa päästä, ehkä jonain tulevana jouluna sitten!


Villiksen virallinen joulutervehdys tulee tietenkin aattona. Sitä odotellessa, mukavaa joulun aikaa kaikille! Villis oikaisee sarvensa ja suunnistaa aidan toiselle puolelle porojen rehuille. Katsotaan Vilma, kuka sitten nauraa ja kenelle!

4 kommenttia:

 1. Poro-Villiskin olisi ihan söötti otus. :D
  Onko Maisulin mahanympärys muuten yhtään pienentynyt?
  Ja tuo ensimmäinen kuva on tosi kaunis!
  ~Ilona

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En muista olenko Maisasta mitään ja milloin kirjoitellut tänne blogin puolelle, mutta syksystä alkaen poni on ollut hyvinkin timmissä kunnossa. :) Nyt liikunta on kesäisestä vähentynyt, mutta liikakiloja ei ole kertynyt. Mittaa en ole tosin mahalle vähään aikaan näyttänyt, mutta kylkiä tulee tunnusteltua kyllä karvakerroksen alta. Pahin lihomisaika vuodesta meillä on kevät, kun säät lämpiävät, mutta heinää uppoaa vielä talvivauhtia. Vähän riippuen siitä, miten pitkälle kevääseen pitää/voi syöttää isoja paaleja. :)

   Poista
 2. muutoskuvista on kiva kattoa tuota harjan kasvua. Olen joskus ennenkin asiasta kommentoinut, mutta tän harjasta voi hyvinkin tulla aika magee!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pidetään peukkuja. :D Emän jouhivarustuksella en uskalla muusta kuin hassusta lyhyehköstä pörrötukasta haaveillakaan. Vilmalla oli saman ikäisenä todella komeat jouhet, ei ne hassummat toki ole nytkään. :)

   Poista