lauantai 10. joulukuuta 2016

Pakkaskuvia ja kuulumisia

6.12.2016 -28 °C

Hups vaan, kun vierähti viikko edellisestä kuvaläjäpostauksesta! Ihmeempiä ei tänne kyllä kuulukaan, Villis on keskittynyt syömähommiin. Kelit ovat olleet mukavan talviset, tiistaina pakkanen lähenteli kolmeakymmentä astetta ja eilen puhalteli varsin navakka tuuli pakkasen purevuutta lisäämässä. Pieni pihattolauma siirtyi hetkeksi vapaalle heinälle kovimman pakkasen aikaan, eikä edes Viena kaipaillut loimen perään tyynen kuivana pakkaspäivänä. Kaikilla muilla näistä onkin kyllä kunnollinen talvivarustus, Viena vanhemmiten tuntuu olevan vähän arempi pahoille säille.

Jokatalvinen pakollinen partaveikko pakkasella -kuva. Niin hurmaava Maisuli! 6.12.2016

Vaan ei se paljon häpeä Villiksenkään villapuku Maisan turkille. 6.12.2016

Viola ja Viena 5.12.2016

Joulukuun aurinko ja Villinen <3 6.12.2016

Eilen oli kavioidenhuoltopäivä, ja vihittiin samalla käyttöön uudistunut kengityspaikka. Nyt ei tarvitse kengittäjän palella pakkaskelilläkään, kun on lämmitettävä paikka kengittää. Vähän meinasi olla kiireinen aikataulu, kengityspaikan ovet saatiin melkein valmiiksi edellisenä iltana, kun aamulla oli kengityksen aika. Hevosia siellä ei enää ehtinyt käyttää tutustumassa uusiin tiloihin, ja se kostautui kavioiden vuolun aikana, mutta ei Villiksen kohdalla. Villis ei tosin olisi halunnut millään astella sisälle muuten kovin tuttuun tilaan, ja uutta paikkaa jännityksellä katsellessa kavioiden vuolu meni siinä sivussa ihan huomaamatta. Vilma puolestaan jännitti niin, että oli vuolussa neljä vuotta nuorempaa kaveriaan hankalampi. Muut eivät tainneet huomata hommissa mitään hämärää, Maisa veti tutut päikkärit kengityksen aikana.


Vilmu on kainalohevonen. 6.12.2016

Maisa on pakkasella lähes naurettavan näköinen otus <3 6.12.2016

3.12.2016

Violan kuuraripset (jos pidempiä otsajouhia ei näkyisi, voisi melkein olla varma, että kuvassa on Viena). 6.12.2016

Samalla kurkisteltiin Villiksen suuhun. Kengityspaikalla ei ole vielä toistaiseksi mahdollisuutta sitoa hevosta kiinnikään, joten Villis seisoi kiltisti narussa, kun soviteltiin suunavaaja varsan päähän. Kaikenlaisiin ihmisten hullutuksiin sitä joutuukin. Ehkä kasvattajaomistaja olisi enemmän tarvinnut sitä annosta rauhoittavaa, varsa suhtautui tilanteeseen aivan uskomattoman hyvin. Sotasuunnitelma sudenhampaiden poistamiseksi ei ole vielä aivan selvillä, mutta klinikkareissu olisi edessä irtopalakuvien vuoksi joka tapauksessa. Villiksestä kasvanee samanlainen kaikki käy -tyyppi kuin emänsä, mitä hoitotoimenpiteisiin tulee. Toivon mukaan suhtautuminen lenkkeilyhommiin tulee sitten jostain muualta...

Viena ja... Viena? 3.12.2016


<3 6.12.2016

Juuri ja juuri puiden takaa kurkisteleva pakkaspäivän aurinko 6.12.2016

Mutsin ja tyttären totista kilpajuoksua 3.12.2016

Kakara voitti kilvanjuoksun (Viena lisäisi, että "koska edessä oli mörköjen metsä, jonne ei voi mennä") . 3.12.2016

Tässä kuussa tulee täyteen vuosi siitä, kun kuvauskaluston kulmakivi päivitettiin astetta parempaan. Uusi runko viisi vuotta palvelleen karvalakkimallin tilalle nosti kuvaamisen ihan uusiin ulottuvuuksiin niissäkin tilanteissa, joissa aikaisemmin olisi ehtinyt vain kirota toimimatonta tarkennusta. Joulukuun aikana olisi tarkoitus kerätä onnistuneimpia otoksia vuoden ajalta yhteen kuvapostaukseen. Parhaimmista kuvista on ollut myös tarkoitus teettää pari kalenteria tulevalle vuodelle, vaan tätä tahtia taitaa jäädä tekemättä.

Maisa vinkkaa, että ensi vuodeksi kannattaa satsata vielä vähän enemmän talviturkin tekoon. 6.12.2016

Ei kulu sitten niin paljon energiaa lämpimänä pysymiseen, vaan voi kasvattaa rasvakerrosta. 6.12.2016

6.12.2016

Villitti tienasi kaura- tai ehkä ennemmin porkkanarahoja lokakuisella varsanäyttelykäynnillään, kun tilille tipahti 80 € II- -palkinnosta. Vähän yli puolet siitä menikin jo Villiksen joululahjapakettiin, josta löytyviä juttuja päästään sovittelemaan mahdollisesti sitten seuraavalla ajokerralla!

8 kommenttia:

 1. Näköjään joku metsässä asuva pieni mörkö on onnistunut livahtavamaan hevosaitaukseen! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vienan elämä on aika rankkaa, kun näitä mörköjä on liikkeellä vähän joka paikassa... :)

   Poista
 2. Villis on kyllä vaan niin söpö, en kestä... Ja Maisa tietty kans, se on ihan supersuloinen pitkine jouhineen ja karvoineen :D Viimeinen kuva varsinkin on aivan superhieno, omistat aivan ihanan näköisiä hevosia ja Violastakin on kasvanut jo iso! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anki! Harrastelijakuvaajan hevoslauman tärkein ominaisuus, kuvauksellisuus... :D No ei sentään, vaan mukava lisä! Kuura-Maisa on kyllä aina yhtä hupaisa näky, vuosi toisensa jälkeen. Ja kesällä kuin eri poni! :)

   Poista
 3. Villis ja Viena on kyllä niiin samannäköiset. Jos kummallakaan ei olisi päässä valkoista ja samanpituinen otsatukka, niin edestäpäinkin pitäisi hetki miettiä, kumpi on kumpi. :D
  Maisa on kyllä uskomaton. Pärjäisi varmaan viidenkymmenenkin asteen pakkasessa...
  ~Ilona

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauskaa oli myös nähdä pääkuva Vienan emästä ensimmäisen kerran, se on kanssa tätä samaa sarjaa. :D Sillä on lisäksi samanlainen tähtikin otsassaan kuin Vienalla! (Ja nimikin on tosiaan Viena.) Viena sai isältään kauniimman pään ilmeen, vähän ponimaisen veikeän. Ja Villis näyttää perineen saman ilmeen, vaikka paljon siinä on myös isänsä näköä. :)

   Jos ei tietäisi, että Maisa on ensimmäisestä talvestaan lähtien ollut aina tuollainen hillitön karvaotus, voisi luulla siinä olevan jotain hämärää. Shettikset on kyllä monesti talviturkissaan pienen mammutin näköisiä, mutta Maisa tuntuu olevan vähän omaa luokkaansa. :D

   Poista
 4. Tosi upeita kuvia taas kerran! Ei se meidän tamma taidakkaan olla kovin valkoineb huurusta pakkasella, kun katsoo näutä Maisan ja Villiksen kuvia... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sohvi! Nämä on ensimmäisten kesäkuvien ohella aina kestosuosikkeja hevoskuvista, huuruiset pakkaskuvat. :)

   Poista