lauantai 8. lokakuuta 2016

Paluu arkeen

Pakkasöiden pörhistyttämä Villis 5.10.2016.

Tuttu ja turvallinen, tasainen arki. Tiivis näyttelyyn liittyvien asioiden opettelu- ja harjoittelutahti aikaansai sen, että kotihommat sujuvat nyt Villikseltä kuin aikuiselta hevoselta. Katoksella seisoskellaan tyytyväisinä vaikka ja kuinka pitkään, kaviot nostetaan sanallisesta pyynnöstä ja kaikki on kivaa. Pari kuukautta sitten samainen tyyppi oli melkoinen villivarsa, käsittelemättömän oloinen risutukka, joka poistui paikalta talloen hoitajan varpaat mennessään.

Ennen näyttelyreissua toivoi vaan, että näyttelyt olisivat jo ohi, ja oma pää pidettiin kasassa keskittymällä siihen, miten mahtavalta tuntuisi päästää varsa reissun jälkeen tuttuun tarhaan heiniä syömään. Lopulta Villis matkusti ja kotiutui ilman allekirjoittaneen jatkuvaa valvontaa ja hössötystä, mutta yhtä mukavalta tuntui saada tekstari, jossa kerrottiin paluumatkankin sujuneen oikein hienosti. Nyt, kun näyttelyt todellakin ovat jo ohi, on pysytelty varsan kanssa touhutessa mukavuusalueella, mikään pakko ei ole opetella mitään uusia juttuja. Ajo-opetus on tämän syksyn juttuja, mutta kiirekös silläkään. Huonot pohjat, pimeät illat ja pahat säät, niistä päästään nautiskelemaan joka tapauksessa viimeistään ensi kuun aikana.Pakkasöistä huolimatta ei vielä päästy kokonaan eroon täällä päin uudesta syksyisestä riesasta, hirvikärpäsistä. Muita ötököitä ei olekaan juurikaan enää näkynyt, muutama urhea mäkäräinen. Talveen on valmistauduttu ja turkit pitenevät ja paksuuntuvat kaikilla tämän pienen lauman tammoilla, Maisa tietenkin näyttää jo siltä, että selviäisi pohjoisnavallakin. Villis muistuttaa ehkä etäisesti sitä viikon takaisen aurinkoisen päivän kiiltäväturkkista näyttelyvarsaa, joka suuntaan sojottavassa villapuvussaan.
Villiksen blogia ei voi järin aktiiviseksi kehua muutenkaan, mutta syksy ja väistämättä vähenevä kuvausinnostus näkynevät postaustahdissa vuoden loppua kohti. Ajo-opetuksesta on kyllä luvassa juttua sitten, kun tai jos sen asian kanssa päästään etenemään ennen kevättä. Neljä vuotta sitten saman ikäinen Vilma oli ohjasajossa jo valmista kauraa, ja lokakuun lopussa päästiin ensimmäiselle ajolenkillekin. Vielähän tässä ehtii...Eilen tehtiin taideaiheisia ostoksia, joista Villiksen blogin lukijatkin pääsevät myöhemmin nauttimaan. Kannattaa siis pysyä kuulolla, hiljaiselosta huolimatta!

Pois alta, mahaa tuodaan... Tai jotain. Vapaa heinä ei taida sopia tämän talven suunnitelmiin tämän(kään) hevosen osalta.

6 kommenttia:

 1. Ei haittaa vaikkei kaiken aikaa uusia postauksia tulekaan, koska tässä blogissa on se hienoa, että näitä vanhojenkin postauksien kuvia jaksaa selata aina uudestaan ja uudestaan! :) Fanitan Villistä, tätä blogia ulkoasuineen ja kuvineen, ja teksteineen! Niin joo, ja meilläkin on alkanut Dee kasvattamaan ihan viikon sisään hirmuista vauhtia talvikarvaa, vaikka se oli vielä ihan just niin siistissä lyhyessä turkissa - talvi tulee... en viitsi lähteä klippailemaan ennen kuin olemme päässeet kunnolla treenin makuun. Siihen asti pysyköön pörröisempänä poikana :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suuret kiitokset Heidi ihanasta kommentista! :) Sieltä se talvi vaan taas tulee, vaikka tuntuu, että vasta odoteltiin kevättä... Tulevalla viikolla tulee hauska vuosipäiväkin, kun kohta päivälleen 2 vuotta sitten Viena oli tiineystarkastuksessa tukevasti tiine. Sitä edeltävässä tarkastuksessahan se tulkittiin tyhjäksi, vaikka meillä omistajilla kovasti olikin se tunne, että tamma tiineenä olisi... Hassua, miten nopeasti aika kuluukaan!

   Poista
 2. Kyllä Villis nyt saakin hyvällä mielellä villintyä, ennen kun taas tulee uusia asioita opeteltavaksi. :D
  On kyllä totta, että tähän aikaan vuodesta tuntuu, ettei oikeen mistään saa kivoja kuvia. Onneksi Viola on kuitenkin melko kuvauksellinen. :)
  ~Ilona

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pörröinen, paksu ja likainenkin vielä, mutta onhan se söpö... :D Kevättalven aurinkoisia pakkaspäiviä odotellessa!

   Poista
 3. Ihana kun ajattelet noin - oman ehtimisen mukaan mennään, kyllä te vielä saatte palasia kokoon!
  Villiksen pakkaslook on ihan mallia "halinalle" ♥

  VastaaPoista
 4. Ihana blogi sulla, ulkoasu on ihan älyttömän upea! :D

  VastaaPoista