keskiviikko 26. lokakuuta 2016

Lokakuun loppupuolella

Tulevaisuuden puskaratsu? 25.10.2016

Vaikka tekisikin mieli lisätä läjä kuvia ja söpöjä(?) peikkoloruja postaus toisensa perään, pitänee väliin koittaa naputella jotain kuulumisiakin. Tämän postauksen kuvissa Pikku-Peikon lisäksi seikkailee myös kaverinsa Mörrimöykky, joka vaihtoi kesäkenkänsä tänään toiveikkaasti hokkikenkiin. Ei sillä, että jäätikkökelejä kukaan toivoisi, mutta joulukuulle jatkuvasta syksystäkään tuskin kukaan haaveilee...

Eli kengitys- ja vuolupäivä, joka toi talvenkin tullessaan. Metsäläisvarsan kuskaaminen varsanäyttelyyn ihmettelemään Suurta Maailmaa aikaansai sen(kin), että omistajakasvattaja ei toistaiseksi jaksa jännittää niin helppoa ja tuttua juttua, kuin joku kavioiden vuolu. Ei edes, vaikka kengityspaikan remontin takia jouduttiin kavioita vuolemaan väärään paikkaan. Villis olikin oikein fiksu ja hyväkäytöksinen kakara, toista takajalkaa vuoltaessa taisi kerran kiskaista, muuten seisoskeli hyvinkin somasti, purkaen turhautumistaan narun toiseen päähän. Mainittakoon, että Vilma viisvee oli se varsamaisempi vuoltava. (Ja vähän päätä pyörityttää sekin, että Vilman meille muuttamisesta tulee kuluneeksi jo täydet viisi vuotta. Viisi!)

23.9.2015

25.10.2016

Samalla voisi palata vielä kerran varsanäyttelytunnelmiin, ja oikaista näyttelypostauksessa annettuja, vähän vääriksi osoittautuneita muistikuvia Villiksen arvostelusta. Hatara on pää jo tälläkin iällä, siitä ei pääse mihinkään. Pisterivi löytyykin jo sukupostista.

Tyyppi: Hyvänpuoleinen 7½
Runko: Vankka pyöreä runko, kaunis pää, leveä kaula, piirteetön säkä, jyrkkä lautanen, leveä rynnäs 7½
Jalat: Etujalat hieman sivuttaissiirtymää ja sapelihakuiset, takajalat pihdissä 6½
Kaviot: Etukaviot hyvät, takakavioissa matalat kannat 7½
Käynti: Ahtaat käyntiliikkeet, pitkä verkkainen käynti 7
Ravi: Väljenevät lyhyehköt juoksuliikkeet 7

1.10.2016


Ensimmäisistä kengistäkin oli puhetta, lähinnä ajatuksena on ollut, että ehkä vuoden päästä sitten. Vilma sai ensimmäiset kengät alleen 2-vuotissyksyllä, ja ne olivatkin samalla sen hevosen luultavasti toiseksiviimeisiksi jääneet kengät. Jospa Villiksen kanssa olisi vähän erilaiset tuurit matkassa. Ajo-opetus onnistunee ilman kenkiä, mutta säännöllisempään ajoon tarvitaan kyllä sitten jo kengät alle.

Sitten niihin metsäkuviin ja tunnelmiin:

Röllipeikko, pieni, paksu ja pörröinen. 25.10.2016

Ja Mörrimöykky, vielä pienempi, vähän vähemmän paksu ja aivan hirmuisesti pörröisempi tyyppi. 25.10.2016

Evvk poseeraaminen, kun voi esim. syödä. Maisa<3 25.10.2016

Eväät ne on matkassa tälläkin! 25.10.2016

25.10.2016

25.10.2016

Maisasta ei montaa kuvaa ole tullut otettua sen jälkeen, kun poni kyllästyi kuvaamishommiin. Söpö pörriäinen se on edelleen!

Ketterä kuin kissa? Omistajan riemuksi parhaimmat pukkisarjat pitää suorittaa risuläjässä. 25.10.2016

25.10.2016

25.10.2016

25.10.2016

Facebookissa ja/tai Instagramissa Villiksen touhuja seuraavat tietävätkin jo, että tännekin saatiin vähän talvisempaa maisemaa täksi aamuksi. Ensilumentapainen sateli jo joitakin päiviä sitten, mutta sitä oli paljon vähemmän kuin nyt. Kuvitetaan lumisilla kuvilla seuraava postaus sitten, vaikka luultavasti siinä vaiheessa tämä hetkellinen valkoisuus on vaihdettu kurakeleihin.

Tänään sama metsä olikin ihan eri näköinen! 26.10.2016

Maisan ja huovutetun talvimini-Maisan kohtaaminen oli niin söpö, että pakko jakaa kuva tännekin. Ei ollut kuulemma näköinen.

7 kommenttia:

 1. Olihan supersuloinen tuo viimeinen kuva! Ja onhan Maisa toki muutenkin <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, se on hauska! Maisa on kyllä muutenkin mahtava kaveri, samanlaisen paketin kun saisi suuremmassa koossa, niin olisi hyvin lähellä täydellistä hevosta. :D

   Poista
 2. Siis äää en kestä, tuo viimeinen kuva :D ❤ Ja tietty Villis on suloinen myös, kuten aina! Ja painelee kyllä niin hullua kyytiä pitkin pusikoita edelleen, huh. Oisko noita villittelyjä mahdollisuus nähdä videolta joskus? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toissa päivänä tuli mieleen, että olisi kiva ottaa pätkä videota! Sitten tajusin, että siihen on syynsä, miksei ole tullut kuvattua videota viime aikoina, tässä uudemmassa kamerassa ei ole videoimismahdollisuutta. Vanhalla rungolla voisi yrittää joku kerta liikkuvaakin kuvaa ottaa, olettaen, että sen laturi löytyy vielä jostain! :D

   Poista
 3. Ihania kuvia ja tuo viimeinen on suorastaan hurmaava, luulin valokuvamanipulaatioksi mutta huovutettu pieni hevonen teki siitä sata kertaa söpömmän! ♥ Ihanaa kun Villis saa varttua noin vaihtelevassa maastossa, saat varmajalkaisen ja hyvän tasapainon omaavan ratsun sitten joskus :)

  VastaaPoista
 4. Aaaapua nyt en kyllä kestä, tuo Maisan ja huovutetun Maisan kohtaaminen!! Niin söpöjä <3

  VastaaPoista
 5. Ihana nähdä Maisaakin taas! Viimeinen kuva on hienoin :) Ja oli se aika söpö se viime postauksen runo, sopi hyvin kuviin :D

  VastaaPoista