lauantai 20. elokuuta 2016

Syksyn sävyjä

Kolme pientä pors... Putt... Punaraudikkotammaa. <3

Ruska-aika aluillaan, syysmaisema ja suomenhevonen, mitäpä sitä muuta harrastelijakuvaaja voisi toivoakaan. 

Varsinkaan, kun malli sopii maisemaan paremmin kuin läsi otsaan!

Tai mallit.

Vielä kun saa suun makeaksi mustikoista!

Villimurukin oli heti paikalla, kun akka kumarteli mustikkamättäällä. Onhan ne herkkua, kun kädestä tarjotaan.


Oh ja voi, Villis ja syysmasennys? Syksyn sävyjä ja syntyjä syviä?

Enemmänkin sopivan korkuinen mutsi ja kutiseva muksu.

Eikä enää haittaa hirvikärpäsetkään (ihan niin paljoa). Ihmistä eniten kuitenkin.

Tuttu näky, hörökorva-Villis hiippailemassa rapsutuksia saamaan.

Niin iso tyttö jo! Tai no, pieni ja pönäkkä, äitin malliin.

Kuka olisi arvannut, että punainen turkki onkin suojaväri. Laidunkausi ei lopu ikinä, kun kukaan ei löydä hevosia. ;)

Paitsi ehkä näistä ikivihreistä maisemista.<3

Onnellinen pieni hevonen. Näissä maisemissa leivotaan varmajalkaisia harrastekavereita. (Paitsi jos Vilmalta kysytään.)

Tästä kuvasta voisi olla vaikea arvata, onko kuvassa Viena vai nuorempi painoksensa Viola.

Ja ihmekös tuo, näissä kahdessa kun on jotain samaa.


Vielä löytyy herkkuja maasta...

...ja puusta!

Vaikka metsään(kin) on tullut jo syksy.

Äiti ja tytär. Vienakin viihtyy metsässä, kun hyttysiä ei enää juuri ole!


Aina yhtä vauhdikkaasti tulee ja menee, kesä. Ja ent. Villitti, nyk. Ahmatti.

Luonnonlapsi takkutukka <3

Terveiset sille lukijalle, joka innolla jo odotti syksyisiä kuvia punarautiaista ruskamaisemissa. Kannattaa varoa mitä toivoo!

16 kommenttia:

 1. Ihania kuvia! Etenkin tuo viimeinen kuva on mahtava! Villis näyttää ihan villihevoselta, joka tarpeen tullen maastoutuu heinikkoon. :D
  Miten mä tajusin vasta nyt, kuinka vaaleaksi tuo Villiksen tukka on jo mennyt. Viime vuonna kun se oli vielä niin punainen.
  Ja onnea sitten ajokouluun, toivottavasti opettajalla ei pala päreet. :)
  ~Ilona

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ilona! Tukka on kyllä kesän aikana haalistunut hurjasti, alta se on vielä jokseenkin punainen. Taisi jäädä se tummanpunrautias tulipunatukkainen tamma saamatta, mutta tulipahan tulisieluinen tamma kuitenkin! :D

   Ajokoulun alkumetreillä lähinnä toivotaan, että oppilaalla ei pala päreet... :-D Kovin ovat erilaisia, kun vertaa Vilmaan saman ikäisenä. Vilmalla ei ollut silloin käyntiä ollenkaan, tämä harppoo pieneksi hevoseksi kävellenkin mahdotonta kyytiä - halutessaan. Saapa nähdä, mitä syksy ja tuleva talvi tuo tullessaan... :)

   Poista
 2. Ihanat on kuvat taas :D Erityisesti viimeinen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Iridis! Viimeinen oli niin hauska! Samana päivänä oli mahikset kuvata Villittiä tuolla korkeassa heinikossa, mutta akku loppui. On tullut kuvattua viime aikoina niin vähän, että eihän niitä akkuja ole muistanut lataillakaan... :D No, onneksi Villis korvasi sen tarjoamalla uuden tilaisuuden!

   Poista
 3. Aivan ihania kuvia jälleen kerran! <3 vaikka aina on hirmuisen haikeaa, kun kesä tekee loppuaan, mutta kyllä syksykin vaan osaa olla kaunis!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Heidi! :) Vielä pari viikkoa sitten tuntui ihan kamalalta, kun kesä alkoi olla lopullaan... Nyt syksy tuntuu jo ihan mukavalta ja salaa mielessäni odotan jo vähän talveakin. (Oikeaa talvea, en sitä joulukuulle jatkuvaa kurakeliä...)

   Poista
 4. Aivan upeita kuvia jälleen kerran! <3

  VastaaPoista
 5. Villittihän näyttää jo aikuiselta hevoselta, ainakin kuvissa. Vaikea jotenkin usko että se on vasta vuotias, meidän tallilla viime kesäiset varsat on ainakin enemmän mallia kottikärry kuin täysikasvuinen hevonen:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on vähän kuin pesussa kutistunut kopio emästään. :D Ei niillä korkeudessa ole enää älytöntä eroa, mutta on Villis vielä joka suuntaan pienempi. Hauska nähdä, tuleeko tuosta emäänsä vähän suurempi! Vilma puolestaan oli 1-vuotiaana harvinaisen hirveän (ja hirvimäisen) näköinen ilmestys. :D Niin yksilöstä kiinni tuo kasvu, Villis on kyllä onnistunut koko kasvun ajan näyttämään jokseenkin hyvältä. Varsinkin, jos Vilman sen aikaisiin kuviin vertailee... :)

   Poista
 6. Niin ihania kuvia!
  Eksyin pitkästä aikaa blogiisi, ja heti ensimmäisenä huomasin että Viola on kasvanut kyllä huimasti ❤ Kuvista päätellen näyttäisi säkäkorkeudeltaan aika samalta kuin Vienakin, vai katsonko ihan väärin? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Iida! Villis mahtaa olla vielä joitakin senttejä emäänsä matalampi niin säältä kuin lautasiltakin. Kotimittauksesta ei aina niin taikaa ole, mutta josko päästäisiin oikeaan mittaukseen sitten varsanäyttelyn yhteydessä. :D Kasvuvauhti on kyllä älytön, nyt jo tuntuu vaikealta kuvitella, että Villis tosiaan vielä vähän yli vuosi sitten oli ihan pikkuinen!

   Poista
 7. Nää kuvat on aina vaan niin upeita! Ja on se vaan niin hullua miten nuo kasvaa niin nopeasti... Oliko tuo Villis muka oikeesti vuosi sitten vielä pikkuvarsa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jenny, samaa on tässä ihmetelty itsekin... Sen lisäksi, että aika menee hillitöntä kyytiä, myös hevosenalku venyy ja paukkuu sitä tahtia, että ihan hirvittää. :D Katselin nettikirppiksellä satulaa ja ajattelin, että eihän siihen ole enää kuin kaksi vuotta, kun Villikselle voisi satulaakin tarvita... Jäi vielä ostamatta. ;)

   Poista
 8. Tekis mieli mennä halaamaan ❤ Niin söpö tämä osaa olla! Ihania kuvia

  VastaaPoista