tiistai 21. kesäkuuta 2016

Kun Maisuli reissuun lähti...

Ilouutisia Maisa-faneille! 

Vanhan blogin tultua tiensä päähän jäi moni kaipailemaan Maisulin kuulumisia. Pienelle ja paksulle  ponikaverille ei juuri ole ollut sijaa Villiksen omassa blogissa, mutta kuten ponin kuulumisia kyseleville on vihjailtu, tekee Maisa tänä kesänä paluun blogimaailmaan. Maisan kuulumisia saa jatkossa lueskella Mäntylahen tallin blogista!

Maisa (joka on ollut ruoka-aikaan kotona, aina), Tuima ja Mira. Tuimis seikkaili myös Pikkumusta -postauksen kuvissa!

Sen jälkeen, kun Nestori viime kesänä lähti ylläpitoon, tuli useampi kysely siitä, lähteekö myös Maisa. Silloin vastaus tuli ihan miettimättä, ei tietenkään, mihinkä Maisa kotoa lähtisi. Päiviään yksin pihassa viettäneen Maisan huuteluja kuunnellessa syntyi kuitenkin idea ja ilmoille puolitosissaan heitetty ehdotus, joka toteutettiin tänään, kun Maisa matkusti kesäkotiinsa Mäntylahen tallille.

Näin sopuisissa tunnelmissa laitumella aloitettiin. Rohkea pikku-Tuima oli kuin kotonaan Villiksen hoitotädin vierellä.

Ja sitten mutsilla kilahti. Ei liene epäilystä, kuka täällä määrää.

Sydän sulaa tätä karvakorvaa katsellessa. Ehkä Maisallakin?

Maisan unelmien kesä. Kuusikon takana näkyy punainen vilaus komeasta oriherrasta, joka toiveikkaana tytöille huuteli.

Ei ole ihan itsestään selvää, että puolivuotiaasta asti samassa paikassa asunut 8-vuotias poniotus kävelee vinkkaan vieraan tytön perässä, matkustaa parin tunnin matkan hyvillä mielin, ja on uudessa paikassa samantien kuin kotonaan. Mutta hei - ruokahuolto kun pelaa, on pieni ja paksu poni oloonsa enemmän kuin tyytyväinen. Kääpiökokoinen seurakin on ihan jees, vaikka äitiponi Mira olikin melkoinen pirttihirmu äkäisesti huitovine jalkoineen. Siihen on toki totuttu kotonakin, että kaikki komentelee. Aidan takaa huutelevat komeat pojat oli ihan kivoja nekin, mutta ruoka on parasta.

Mira ja ihana Mäntylahen Tuimaepeli. Maisa muutti tietenkin siksi, että nyt on hyvä syy vierailla Tuimaa katsomassa.

Maisa otti rennosti, ja pysytteli lähinnä kavionmitan päässä Mirasta. Ehkä pidempi turvaväli ei olisi ollut haitaksi.

Tuima tyyppi. Pikkukaveria harmitti, kun mutsi oli natsi, eikä päästänyt tekemänä tuttavuutta Maisan kanssa.


Maisan muutto on sellainen kaikki voittaa -tilanne. Mira saa seuraa, samoin kuin Maisa, joka on joutunut viettämään aikaa yksin, kun hevoskaverit ovat olleet laitumella. Lisäksi Maisa saa liikuntaa, touhua ja tekemistä, innokkaan ponitytön toimesta. Parasta kesäkodissa on tietenkin se, että suoraan pihasta pääsee uimaan! Vesipeto-Maisan mielestä uiminen on ihan huippujuttu, lisäksi se sopii kivasti ponin kunnonkohotus- ja laihdutusohjelmaan.

Virtahepo. Matkan ja hetken laitumella ahmimisen jälkeen tunteita viilennettiin järvessä. Kyllä ponin kelpaa!


Vähänhän se on vaikea totutella ajatukseen siitä, että seitsemän ja puolen vuoden ajan pihassa pönöttänyt poni ei olekaan huuteluetäisyydellä. Hevoset puolestaan suhtautuivat Maisan lähtöön olkiaan kohautellen, ketä kiinnostaa. Viena silmäili traileria pitkään, ehkä toivoen, että toistettaisiin parin vuoden takainen kesäreissu jonkun komean oriherran luokse.

Sinne se jäi tyytyväisenä heinille, Maisuli, kesä-, ajo- ja kaveriponin virkaa toimittamaan. Ja ehkä myöhemmin Maisasta on myös hoitotädiksi Tuimalle, niin kuin pikkuiselle Violalle viime vuonna!

Supersuloinen Tuima. Tällaisen vilistäjän Villiskin haluaisi kaveriksi!

12 kommenttia:

 1. Oii, Maisuli! <3 Tuleeko se siis viel sulle takasin kesän jälkeen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole vielä kuviot aivan selvillä, mutta kyllä se joskus kotio takasin tulee. :D Sitten pitää järjestellä niin, että kasvava ja läskikerrosta kasvattava eivät ole samoilla eväillä.

   Poista
 2. Jes, Maisakuulumisia! :D Ja on sillä varmaan aika mukavat oltavat tuolla, omankokoista seuraakin. Käyn katsomassa tuon blogin maisafanina tietenkin :D Voimia omistajalle silloin kun ikävä iskee ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Iridis, voimia täällä tunnutaan tarvitsevan... :D

   Poista
 3. Maisalle tulee varmaan mukava kesä, kun pääsee toivottavasti pian lapsihevosen leikkikaveriksi :) Hyvää kesää Maisulille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maisaa odottaa kyllä aivan mahtava kesä pienelle ponille!

   Poista
 4. Eli nyt teillä onkin vain suokki-poppoo kotona! Punaset jäi, mustat lähti. :D Onhan se Maisankin kiva varmaan päästä "omiensa pariin" jos Viena, Villis ja Vilma on ollut omana porukkana. Vähän sama kuin Nestorin tilanteessa, kaikille parempi. :)
  ~Ilona

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, meillä on pelkkiä punaisia putteja pihassa. :D Eilen oli hauska tilanne, kun hevoskuulumisia kysyneelle vastasin, että ei meillä ole enää kuin kolme kotona. "Enää". Vuosi sitten kun niitä oli vielä viisi... :) Olen tosin edelleen sitä mieltä, että kaksi hevosta olisi juuri sopiva määrä. Sen kun olisi tajunnut silloin seitsemän vuotta sitten, kun Nestoriin tuli hullaannuttua... :D Nyt tarvitaan seuralainen seuralaiselle, ettei mokoma leviä käsiin.

   Poista
 5. Kiva kun Maisa pääsi oman kokoluokkansa seuraan kesäksi :)
  On tuo varsa vaan hirmu söpö ♥

  VastaaPoista
 6. Ihania kuvia & supersuloiset ponit!
  Maisan mielestä on varmasti kivaa viettää kesä tuolla paikassa :)
  Tietää muuten ulkoasusi itse? Jos kyllä, niin teetkö bannereita tilauksesta? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anonyymi! Ulkoasu on itse tekemäni, mutta en tee bannereita enää muille. :)

   Poista