lauantai 14. toukokuuta 2016

11 kuukautta

12.5.2016

Täällä sitä ollaan, ja nautiskellaan keväästä. Muutamia ruohonkorsiakin on päästy maistelemaan, mutta laitumelle pääsystä ei voi vielä oikein edes haaveilla. Pari päivää sitten ensimmäinen pääsky kierteli pihapiirin yllä, mutta ei tuonut kesää mukanaan. Enemmänkin syksyisen tuntuiset sadepäivät, pipokin piti kaivaa kaapista päähän.

Huomenna Violan syntymästä tulee kuluneeksi täydet 11 kuukautta. Kuukauden päästä onkin isot bileet, kun Villis viettää synttäreitään! Sitä ennen 10. päivä vietetään Maisan 8-vuotispäivää ja 14. päivä Vilmalla on viisivuotisbileet. Jonkun kerran on tullut mainittua, että aika tuntuu menevän kohtalaisen joutuin, vastahan pikimusta karvapallo Maisa asteli pihaan puolivuotiaana!

Helmikuussa oltiin vielä pihattovarsan pörröturkissa! 20.2.2016

Nyt kevätturkilla, ehkä kesäksi ehtii kuin ehtiikin kesäpinnalle? Juha kuvasi. 13.5.2016

Yllä olevaa kuvaa jos nopeasti vilkaisee, voisi olla varma, että siinä seisoskelee Viena. Pakko myöntää, että välillä ajatuksissaan näistä meneekin sekaisin, jopa niin päin, että paria kokoa suurempaa Vienaa puhuttelee varsanaan. Miten käykään sitten viiden vuoden päästä, kun Villis on kasvanut täyteen kokoonsa!

Ruohon maistelun lisäksi viime päivinä on kävelylenkkeilty reippaina. Aika-ajoin narun päässä on taapertanut Mökötti, ruohon vähitellen pientareilla vihertäessä kaverina on ollut Ahmatti. Vappupallomaisia liitelykuvioitaan esitellyt Villitti on sen verran jo tasoittunut kevätvillistään, että narussa onnistuu jo ravikin. Eilen harjoiteltiin pitkästä aikaa katoksella kiinni seisomista ja pyyhkäistiin kavioita harjoituksen vuoksi vähän raspillakin. On ollut hauska huomata, että Viola ei oppinut emältään, että suihkepullo on vaaroista suurin. Villis antaa suihkutella pullosta ihan joka paikkaan korvaansa kääntämättä. Näistä kylmistä sadepäivistä voisi keksiä ainakin sen hyvän puolen, että sääsket hävisivät ympäriltä varsin tehokkaasti. Kesää ja ötökkähyökkäystä odotellessa...

Äitinsä tyttö! 13.5.2016

On siinä toki vähän isäänsäkin. Violan jo edesmennyt isä Trispatti heinäkuussa 2014.

Hieman varsan kasvuvauhtia nopeammin kasvaa omistajansa varsakuume. Tulevina vuosina tähän kuumeeseen ei helpotusta oman varsan avulla ole luvassa, mutta onneksi sentään alkavana kesänä kameran eteen löytynee useampiakin pieniä hevosenalkuja. Trispatin kaksi viimeistä jälkeläistä syntyvät tänä kesänä, ja niitä pitää ehdottomasti päästä katsomaan ja kuvaamaan, Violan pikkusisaruksia.

Vuosi sitten jännitys alkoi olla jo käsin kosketeltava, Villitin vauhti emänsä mahassa sen kuin kiihtyi!

Viena ja tiineysvuorokausia kasassa reilut 320. 24.5.2015

Kolmea viikkoa myöhemmin syntyi tämä. Kuvassa kahden päivän ikäinen Viola 17.6.2015.

Oli ne vaan niiin..... <3 17.6.2015

8 kommenttia:

 1. Mitä Trispatille on käynyt??? :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tarkempaa syytä tiedä. Harmillista kyllä, olisi suonut sille useampia jälkeläisiä ihan jo sukunsa puolesta!

   Poista
 2. Laitettaisiinko Vilmalle tilaukseen läsipäinen tammavarsa? ;) Tai vaikka Maisulille pieni musta ponilapsi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei laitettaisi! :D Näin kävi käsky korkeammalta taholta. ;) Tosin Vilmaa en emätammana osaa kuvitella ollenkaan, se varmaan olisi sellainen tamma kuin se yksi onneton ensikertalainen, joka seisoi parin päivän ikäisen varsansa korvan päällä karsinassaan. :D Se on niin harvinaisen blondi otus, ettei tosikaan! Mutta pikku-Maisa ei kuulostaisi pahalta idealta... Vaan ei, tämä hevoskööri on erittäin hyvä, ellei täydellinen juuri näin! :D

   Poista
 3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mette! Eka kuva on kyllä ihana. :) Ei enää mikään pikkuvarsa, vaikka pieni ja varsa vielä onkin! :D

   Poista
 4. Voitko tehä Maisan synttärinä Maisa postauksen? Ja Vilman synttärinä Vilmapostauksen? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei taida tulla tehtyä. :D On ollut jokseenkin suuri helpotus, ettei ole tarvinnut blogiin yrittäkään tuottaa materiaalia muista kuin Villiksestä. Ehkä sitä voisi jonkun tuoreen kuvan yrittää ottaa molemmista sankareista sitten! :)

   Poista