tiistai 1. maaliskuuta 2016

Karkauspäivän kuvakuulumiset

Villiksen tavaramerkki, pusuja kaverille. Reetta poikkesi kylään edellisen kerran kaksi kuukautta sitten, joulukuun lopulla.

Maisuli tunnisti, että sehän olikin tuttu tyyppi! Tiedä vaikka olisi porkkanoita tarjolla...

Jaa porkkanoita, tuumi Vilma, tänne kans!

Viena ei tullut jakamaan pusuja ja haleja, taisi tietää, että Hänen Matalajalkaisuuttaan käydään tervehtimässä muutenkin. 

Kaveerauslinjalla jatkettiin, ja ihmisen turvin Maisan lähietäisyydelle päässyt Villis sai rapsuttelukaverin.

Tällaista matalaa hevosta onkin helppo rapsutella!

Vaikka on se äitikin aika sopivan kokoinen rapsuttelukaveri jo!

Karvanvaihto kutittaa niin, että rapsuttelukaverit ovat arvossa arvaamattomassa.

Vilmakin olisi alkanut rapsutuskaveriksi, vaan Viena ajoi sen pois. Villis onkin ainoa, joka kelpaa rapsutusetäisyydelle kaikille!

Vaikka eilen tää olikin kivoin rapsutuskaveri!

Karvaotus kävi poseeraamassa "edustavaa" rakennekuvaa varten.

Vaikka näyttikin lähinnä... Tältä.

Ja tässä Villiksen oma suosikkiposeeraus...


Hanki on jo niin korkea - puolet Villiksen korkeudesta - että juoksentelu umpihangessa ei enää onnistukaan.

Siispä koipia pitää oikoa siellä, missä pystyy, ajoittain jopa tarhassa!Juomataukoa pidetään edelleen, jos mutsi vaan päästää.

Suurinta hupia - pukkilaukkasarjojen lisäksi - on kiusata mutsia. Viena arvostaa.

Neljä vuotta sitten karkauspäivänä ihasteltiin tällaista puttevarsaa, 29.2.2012.

Mielikuva edustavasta ryhdikkäästä varsasta mureni näitä kuvia katsellessa. Palataan asiaan sitten, kun Villis on kesäpinnalla...

9 kuukauden ikäinen Vilmakaan ei ollut mikään edustava ilmestys, mutta nuo jouhet olivat huikean söpöt! 14.3.2012

Aina välillä tulee taivasteltua sitä, miten samiksia Viena ja Viola on. Tässä Tuhkimo ja vaalennettu kopionsa Helinä.

Ja Tuhkimon ensimmäinen jälkeläinen Aurora, sekä sen miniversio, vuoden 2015 vasa Pocahontas. :-D

16 kommenttia:

 1. Ihania kuvia! :) Pörrökuvat Violasta on suloisia. Se on kyllä kasvanut ihan huikeasti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Elina! Aivan toista luokkaa tuo turkki kuin Vilmalla aikoinaan. :D Sanovat, ettei vuotiaan paikka ole pihatossa, mutta tuntuu äkkiseltään, että tällaisen turjakkeen paikka ei kyllä ole tallissakaan... Toisaalta Violalla ei ole ollut ongelmia myöskään lihavuuskunnossa pysymisen kanssa, emältä peritty rehunkäyttökyky on sitä mallia, että lihoo, kun katselee aidan takaa heinäpaalia... :D Violan pihattoasuminen rajoittaisi ehkä ainoastaan kevään näyttelyihin menemistä, kuka kehtaisi tuollaisen pörröläjän kanssa esiintyä missään julkisella paikalla!

   Poista
 2. Jopas on Villis äitinsä kokoinen, varsinkin tuossa tiellä otetussa kuvassa. Eipä olekaan hetkeen Vihru ja Elviira olleet aivan vierekkäin, täytyykin jossain välissä verrata niitten kokoeroa.
  Villiskin näyttää kasvaneen hyvin tasapainoisesti ja on sopusuhtaisen näköinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hullun äkkiä tuo on kyllä kasvanut, mutta niinhän ne lapset aina... Olin juuri kirjoittamassa, että Elviiralla on kasvunsa kanssa emään verrattuna paljon enemmän kirittävää, kun muistin taas, että Vihru on 160+ cm korkea. :D Täällä lähinnä jännätään kasvaako Villis emänsä ohi, Elkusta taas taitaa tulla oikeasti iso!

   Joku aika sitten kuvailin hevosiani keskikokoisiksi suomenhevosiksi, kun kysyttiin, onko mulla pienhevosia. :D Pieniä, mutta eivät silti pienhevosia. Violakaan tuskin jää aivan pieneksi. Emän suku on pienempää, eikä isäkään kyllä kovin suuri ole, isänisä olin sitten jo ihan hyvän kokoinen suomenhevonen. Toisaalta isän emästä on pienhevoskokoinenkin jälkeläinen.

   Kerta toisensa jälkeen palaan katselemaan Vihrun isäoria Sukupostin Orikuvastosta. Toivottavasti se saa paljon tammoja tulevana kesänä!

   Poista
 3. Jee poroja! :D

  Iridis

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, välillä pari kuvaa niistäkin! Näitä Villiksen ikätovereita on hauska seurailla, Tuhkimon vasa Helinä vaikuttaa aika topakalta tyypiltä. :D Harmi, että Lumikin ainoaksi jääneen jälkeläisen Kiaran ensimmäinen vasa katosi, kolmesta ensimmäisestä vasasta, jotka vuonna 2010 syntyivät, on Tuhkimon suku ainoa, jolle on jo kolmessa polvessa jatkajia!

   Poista
 4. Nyt täytyy myöntää, että nauroin jo ääneen tuolle karvaotukselle, niin hassun karvakasan näkönen se on! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meni vähän ketuiksi nämä edustavat rakennekuvat... ;) Mutta olihan komean näköinen se varsa, joka kuivatusloimien alta parin tunnin päästä kuorin! Siitä olisi pitänyt ottaa edustusposeerauskuvia, kun hillitön pörröturkki oli niin somasti sliipattuna. :D

   Poista
 5. Vilma on tosi söpö noiden jouhiensa kanssa tuossa kuvassa <3 eikä muissakaan hepoissa mitään vikaa ole ;)
  Sulla on aina tosi kivoja ja hyvälaatuisia kuvia, niitä on ilo katsella :) mallitkin sopivat maisemiin paremmin kuin hyvin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Vilma oli (ja on!) kyllä melkoinen söpöläinen tukkansa kanssa. Olisikohan Villiksen tukasta saanut yhtä lennokkaan, jos siihenkin olisi suihkauttanut selvitysainetta... :D Viena pelkää hulluna kaikkia suihkejuttuja, mutta vuosien siedätyksen jälkeen sen saa suihkutella kauttaaltaan katoksella. Jostain syystä silti jäänyt Villiksen kanssa kokonaan suihkepulloharjoittelu! Tosin ehkä ihan hyväkin aloittaa harjoittelut tässä vaiheessa, kun emä ei pörise vieressä. :D

   Ja kiitokset vielä kuvakehuista! Annan kaiken kunnian kivoista kuvista näille hyville malleille, ilman niitä ei olisi kuviakaan! :)

   Poista
 6. Monta poroa teillä on?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siinäpä kysymys, mitä ei sitten oikeille poromiehille saa esittää. ;)

   Poista
 7. )Ihania kuvia! voi herranjestas, miten ihania! :) <3<3<3<3<3

  VastaaPoista
 8. Oi että, onpas ihania kuvia! Ja jee, täällä yks porofani ilmoittautuu ja kaihoisasti katselee noita porokuvia erityisesti♥

  Hymy Hännässä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Milla! Vanhasta blogistani en jäänyt oikein mitään muuta kaipailemaan kuin sitä, miten sinne tuli laiteltua porokuviakin esille. Nyt on helppo tunnisteella selata vanhoja kuvapostauksia ja tarkistella esimerkiksi kuvien päivämääriä! Samasta tykkäsin Kuvat.fi -galleriasta, tietäisi edes mistä vuodesta alkaa jotain tiettyä kuvaa hakea... :D

   Poista