lauantai 20. helmikuuta 2016

Kahdeksan kuukautta

Kahdeksan kuukauden ikäinen Villis, 20.2.2016

Ihanan aurinkoisen päivän jälkeen sää ei ole oikein suosinut, vaikka mukavan leutoa ja lumista onkin. Ensin voivoteltiin lumettomuutta, nyt kinokset tuntuvat jo turhankin korkeilta, eikä lumisateelle taida loppua näkyä. Villittiä tietenkin harmittaa, kun ei pääse enää juoksemaan pitkin ja poikin, lunta on ihan liikaa siihen hommaan!

Ylemmän kuvan ilme on kyllä justiin niin kuin emällään!

Liikaa lunta kirmailuhommiin, syömisjututkin haastavia.

Koppelo säikytteli!

Kuusenoksien alta löytyi helpoimmat eväät.Alla kuvapari kahdeksan kuukauden ikäisistä tammoista, Vilman kuva taas neljän vuoden takaa, helmikuulta 2012. Riimuvalinta oli hauska sattuma, mutta jotain varsojen kokoerosta kertonee se, että Vilmalla oli päässään Maisan poniriimu, kun Violalla on kuvissa jo pientä full -kokoa oleva riimu! 

Villis 8 kk, 20.2.2016

Vilma 8 kk, 8.2.2012

Vähän sinnepäin mittailtuna Villis onkin jo nyt suurempi kuin Vilma 1-vuotiskesällä, n. 137 cm säältä. Edellinen mittaustulos on kuukauden takaa, ja siitä on venytty ehkä parisen senttiä. 1-vuotissyntymäpäivänään Vilma oli juuri ja juuri 135 cm korkea, nyt viisivuotiaana se alkaa olla ehkä hevoskokoinen. Vilma on ollut kyllä koko kasvun ajan huikean takakorkea, Viola varmaankin odottelee syksyn varsanäyttelyitä, ennen kuin heittäytyy hirmuisen takakorkeaan kasvuvaiheeseen.

Blogitekstit Vilman varsa-ajoilta ovat täynnä tärkeitä muistoja, joista ei ilman blogia olisi enää hämäriä muistikuviakaan. Siksi pitääkin koittaa Villiksestä kirjoitella ahkerasti, vaikka oikein kummoista kirjoitettavaa ei olekaan.

Valjastushommissa jo toista kertaa, riimukin (lähes) sopivaa sävyä. 20.2.2016

Neljä vuotta sitten oltiin samoissa hommissa, Vilmu oli tosin jo ihan konkari ja viidettä kertaa valjaat päällä! 20.2.2012

Valjaatkin oli ihan ok juttu taas, joskaan ei ihan niin kivat kuin kuolaimet. Pysyteltiin tälläkin kerta katoksella, mikä oli varmasti ihan hyvä päätös. Ensimmäisellä kerralla Viola ei ollut valjaista moksiskaan, nyt niitä riisuttaessa vähän jopa jännitti. Harjoitukset siis jatkukoon! Varsinainen ajo-opetus alkanee sitten syksyllä, sitä ennen ehtii hyvin totutella varusteisiin kaikessa rauhassa. 

Viena<3

Edellisessä postauksessa listailtiin keväänmerkkejä, joista yksi on tietenkin tammanomistajaa raastava hirmuinen varsakuume. Kuinkahan moni muu (suomenhevos)tamman omistaja katselee Sukupostin Orikuvastoa ihan vaan huvin vuoksi... Tilannetta ei varsinaisesti helpottanut se, että orivaihtoehtojen ehdoton ykkönen astuu tulevana kesänä huomattavasti aikaisempia vuosia lähempänä. Haluaisiko joku oman pienen Villiksen...?

Kukapa ei haluaisi...? Neljän päivän ikäinen Villis, 19.6.2015.

19.6.2015

14 kommenttia:

 1. Miten paljon voi varsa kasvaa kaheksan kuukauden aikana? Tuollaisesta rimppakinttu Villiksestä, isoksi ja kauniiksi Viola-neidiksi vain alle vuodessa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Älä muuta sano! Ja miten hullun nopeasti kahdeksan kuukautta on mennyt... Kohta sitä laitetaan Violaakin satulaan ja mietitään, miten nopeasti ne vuodet vieriikään. :D

   Poista
 2. Täälläkin varsakuume vaivaa, mutta onneksi omat hevoset ovat ruunia joten se hiukan jarruttaa tätä projektia. Onhan noita hoitolapsia tuossa, mutta oma on aina oma...:D Hmm...oma pieni Villis...Pistetään harkintaan...;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Linnea, myönnän käyneeni taas blogissasi katselemassa hoitolasten kuvia. :D Olisihan muuten elämä helppoa (ja tylsää), jos pihassa olisi neljän ruunan lauma! Vaikka ei se hassumpaa ole nytkään, kun ei enää ole sitä Uljasta Mustaa laittamassa tammojen päitä pyörälle... :D

   Mittatilausvillistä odottaessa kannattaa toivoa tähtipäistä orivarsaa, sille varalle, ettei tällä kertaa tule ihan pilkuntarkasti sitä, mitä on toivottu! :D Ja sitten sieltä tulee se ori... No, kivan harrasteruunanhan saanee siitäkin sitten! ;)

   Poista
 3. Kyllä on ihana seurata varsan kasvua, vaikka näin netin välityksellä! Varsinkin kun kuvat on niin syötävän suloisia :)

  Meinaatko että pystyisit luopumaan pikku Villiksestä ja myymään sen omaan kotin? ;) Eihän noin suloisista kavereista oikein osaisi luopua...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihanasta kommentista Janna!

   Ja hyvä kysymys... Tekisi se ainakin hirmuisen tiukkaa. :D Ei olisi hevoskasvattajaksi minusta, joku tilausvarsaprojekti olisi tietenkin siitä eri, että tuleva omistaja ehtisi tulla tutuksi, mutta johonkin ihan vieraaseen paikkaan laittaa tuollainen ipana lähtemään. Surkia ajatus. :D Onneksi emätamma ei ole sitä sarjaa, minkä astuttamatta jättäminen meidän kansallishevosen tilanteen takia olisi suorastaan rikollista.

   Mutta mitä minä voin tehdä suomenhevosen hyväksi, niin jakaa tässä blogissa niin paljon kuvia Villiksen ekalta kesältä, että muut tammanomistajat antavat periksi varsakuumeelle? Onnistuu! Eikä tarvitse itse pysyä vahvana kuin syksyyn asti, silloin söpöt pikkuvarsat alkaa olla jo isoja ja kesä auttamatta ohi, varsakuumekin jää hetkeksi talvilepoon... :D

   Poista
 4. Täytyi katsoa oikein tarkkaan ensimmäistä kuvaa, että kuka iso tyttö se siinä on. Pikkuinen vauva on kasvanut jo muistuttamaan ihan hevosta. Villiksellä on tällä hetkellä niin samanlainen tukkamuoti kuin äidillään.

  Yksi suomenhevoslapsi olisi myös aivan ihana. Täytyyhän rodun säilyä ja siitä tulisi hyvä ravi, ratsu ja valjakkokaveri. Loistava kaveri kaikkeen tekemiseen ja vielä sopivan kokoinen ei iso eikä liian pieni. Onneksi oma russponilapsi muistuttelee emänsä mahassa, että täällä sitä ollaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan, että tukkatyyli muuttuu vielä, vaikka toisaalta Vilmalla saman ikäisenä näytti olevan jo enemmän tukkaa... Tuo jouhien harmaa sävy oli myös kaunis, tällä hetkellä Vilman jouhet ovat vähän punertavat, ja seassa on joitakin tummia jouhia. :)

   Suomenhevonen on kyllä monipuolisuudessaan vertaansa vailla! Ei mene enää kauaa, kun russvarsa jo kiitää tuulen lailla pitkin laitumia aiheuttaen emälleen harmaita jouhia... :) Kaikkea hyvää lopputiineyteen!

   Poista
 5. Voi kun kasvaa nopeasti! Innolla odotellessa niitä postauksia kun Violaa opetetaan satulaan, tällä nopeudella ei siihenkään kauaa mene.. :D
  Nyt kun piti käydä vähän vilkaisemassa oreja, niin Vieskerin varsan kun saisi... En tarvitsisi edes ravihevoseksi, mutta kunhan sellainen ori olisi varsan isä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D Parisen vuotta enää! Aika kyllä suorastaan lentää, eihän pari vuotta ole aika eikä mikään.

   Viesker oli siitä hyvä valinta, että sen jälkeläisiä on varmasti tarjolla! Viesker keräsi viime vuonna toiseksi eniten tammoja suomenhevosista, eli tänäkin vuonna on tulossa kymmenien varsojen ikäluokka. Sieltä sitä omaa vieskeriläistä metsästämääm... ;)

   Poista
 6. Voi että tuo Viola on kompaktin näköinen paketti! Niin tasaisen näköinen rakenne jo tuon ikäisenä. Ja tuota tukkaa katsoessa voisin veikata, että jouhet tulevat olemaan enemmän samanlaiset mitä isällään, vaikka ei emänkään töpötukassa mitään pahaa ole :D
  -paula

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paula! Jännässä ootellaan, minkälaiseksi tukka tuosta venyy, vai venyykö ollenkaan. :D Netissä näin kuvia Vienan emästä, ja sillä oli kyllä tasan samanlainen kellertävä tupsu korvien välissä. Sitä en tiedä, millaiset jouhet Vienan ensimmäisellä jälkeläisellä on, olisi mahtava nähdä edes kuvia ruunasta. :) Muutenkin tietenkin, kuin vain jouhien osalta!

   Vilmaan verrattuna Violallakin on pitkän näköiset jalat, mutta muihin ikätovereihin verratessa Viola on vähän matalajalkaisen ja pitkärunkoisen pätkylän näköinen. :D Ihan kuin emänsä siis...

   Poista
 7. Hei!

  Miten olet saanut kuvistasi ympyrän muotoisia? Käytitkö jotain kuvanmuokkausohjelmaa? :) Mietin vain, kun itse en moista osaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pyöreät kuvat saa aikaan joko koodilla, tai muokkaamalla, joista jälkimmäisellä keinolla nuo vasemman sivupalkin pikkukuvat on rajattu palloiksi. :) Googlettamalla löytyy hyviä ohjeita pyöreiden kuvien aikaansaamiseksi molemmilla tavoilla! :)

   Poista