maanantai 11. tammikuuta 2016

Villi, villimpi...

Villitti. Vihdoinkin, tuumaa Villis. Vapaus oikoa koipia!

Sateisen joulupäivän jälkeen matala lumihanki sai päälleen kantavan kerroksen. Viimeinkin pohjat ovat taas paremmat!

Ja sitten oli ne pakkaset... Eilen oli Violan jo pakko luovuttaa, ja purkaa energiat juoksemalla tarhassa.

Tasapohjaisessa tarhassa juoksentelusta puuttuu kaikki haaste!

Eikä Viola suinkaan ollut ainoa, johon parin viikon metsälenkkeilytauko oli ladannut vähän ylimääräistä energiaa...

Myös Viena keräsi kivasti kierroksia, kun ipana syöksähteli ohi ja ympäri pukkeja nakellen!

Valokuvaamisesta ei oikein voi puhua, kun pitää räpsiä vähän sinne suuntaan ja toivoa parasta, mutta kivojahan näistä tuli!

Välillä piti pitää vähän taukoa päättömästä juoksentelusta ja maistella mitä maasta tai puusta sattui löytämään.

Ja olihan hyviä!

Violan mielestä parasta oli oksien ali sukeltaminen, ja pehmeän pakkaslumen pöllyttäminen.

Talvi-Villis yhdessä kuvassa, totisesti vauhdikas ja pahuksen pörröinen!

Wroooooom!

Jännä nähdä, mitä kevään tullen tämän pörröisen turkin alta paljastuukaan...

Tästä eteenpäin talvi meneekin yhdessä vilauksessa, lyhimmillään alle kolmituntinen päivä on venynyt jo yli neljään tuntiin!


Hurjalta tuntuu kasvuvauhti, seitsemässä kuukaudessa hontelosta pikkuvarsasta näin isoksi tytöksi!

Päivän juoksukuvista suosikkini, niin Villittiä!

Ja takaisin kotipihaan palaamisen jälkeen Villis olisi vain jatkanut seikkailemistaan, tietenkin.

10 kommenttia:

 1. Ää, mäkin haluan lunta tänne etelään! No, eiköhän sitä tässä ole lähiaikoina ilmeisesti tulossa. Toivottavasti ainakin, sillä nyt sitä on tosiaan noin 2cm eli valkoinen väri, mutta ei mitään hankea.
  Aivan älyttömän ihania kuvia jälleen kerran! Villis näyttää ihanalta karvapallolta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos sääennusteisiin on uskominen, niin eiköhän sitä tule sinnekin piakkoin lunta! Inhottavimpia kelejä nuo, kun joka paikka on ihan jäässä, mutta ei lunta oikeastaan ollenkaan. Talvi on muuten mennyt jo pitkästi, talvea odotellessa, kun aletaan olla tammikuun puolivälillä!

   Ja kiitos, kehuista ja kommentista! Viola on kyllä aivan hillitön karvakasa. :D Eilen huomasin, että Violallakin ensimmäiset karvat jo irti, Maisa pudottelee jo vähän enemmänkin. Hullua, mutta sieltä se kevät taas tulee!

   Poista
 2. Ihania kuvia, ihan tuli hyvä mieli näitä katsellessa. Mukavaa kevään odotusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kivasta kommentistasi ja aurinkoista kevättalvea sinulle! :)

   Poista
 3. Mä en kestä näitä sun kuvia, niin upeita aina vaan, joka postauksessa! Nauratti tuo Maisan turkki edellisissä postauksissa. Niin kuvauksellinen :D Aivan satumaisen upeita maisemia ja punaisia hevosia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suuret kiitokset taas Jilla! Maisemat on kyllä aivan äärimmäisen kauniit, puissa oleva lumi on sellaista todella kevyttä pakkaslunta, että jos ohi kulkiessasi hipaiset oksaa, leijailee hiutaleet yksittäin alas. Satumainen kuvailee hyvin!

   Poista
 4. Aivan ihania kuvia! Kyllä lumi tekee ihmeitä maisemille. Tuntuu hupsulta, mutta välillä meinaa tulla tippa linssiin kun katselee Villitin touhuja, voiko onnellisempaa varsaa enää olla? :')

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos Gollii ihanasta kommentistasi! Villis on kyllä niin elementissään tuolla metsässä, ensin maistelee jotain talventörröttäjiä, sitten ampaisee täyteen laukkaan ja nakkelee roiman pukkisarjan. Ja villiinnyttää emänsä ohi kiitäessään. :D Vienakin nautti olostaan täysin siemauksin, se piehtaroi pehmeällä lumella taas useamman kerran! Vienan mielestä lenkkeilyn paras kohta talvikelillä oli aina se, kun lenkin jälkeen varusteet riisuttiin ja tamma pääsi oikomaan hikistä turkkia puhtaalle lumelle.

   Ja sitten tuli mieleen muisto seitsemän vuoden takaa, kun pikkuinen puolivuotias Maisuli oli vapaana mukana, kun kävin hakemassa kuusenoksia samaisesta metsästä. Poni ei meinannutkaan seurata minua takaisin kotiin, mutta vastasi huuteluun kimeällä hirnahduksella ja ampaisi sitten kiitolaukalla perään ja täysiä ohitse tarhalle asti. :D Jos suomenhevosvarsa on ihana ja hassu, niin shettisvarsat on kyllä jo jotain käsittämättömän söpöä!

   Poista
 5. Ihania kuvia (taas)! Täällä tulee lunta tällä hetkelläkin, pien ehkä päästään hankeen pulkkailemaan, vihdoinkin :D. Ponin terveydentila on nyt ihan normaali, pikkulenssulla vain selvittiin. Onneksi huomasin sen niin pian. Tällä kelillä on heposille kuusenhavut kelvanneet hyvin! Tallilta kun lähdin, niin jäi silloinkin poni havuja syömään :) ihan hyvä vaan, ettei aina mussuta heinää... alkaa herra poni olla jo aika muhkeassa kunnossa, hups :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Iridis! Onneksi poni piristyi nopeasti ja lopulta sinnekin tuli talvi! :) Meidän poniin ei enää riitä sana "muhkea", se on liian kiltti, enkä kehtaa edes kirjoittaa mitään osuvampaa tänne... ;) Pitäisi viritellä pulkka asemiin täälläkin, edellisen kerran vaan oli pahuksen ponilla turhan kevyet takajalat, niitä takakavion pohjia ei ole kiva katsella omien silmien korkeudella! Olihan vähän turhan helppoa silloin, kun oli Nestori kärryn eteen, sai poni pinkoa ylimmät energiat pois kärryn perässä... :D

   Poista