perjantai 4. joulukuuta 2015

Pieni punainen poropaimen

Moni varmasti muistaakin edellisen blogin bannerit, joissa poseerasi vuoron perään kukin hevosista poron kanssa. Nestorin ja Sulevin ajokuvaa lukuun ottamatta kaikki ne kuvat olivat muokattuja, toisin kuin edellisen postauksen kuva, jossa Viola uteliaana katseli poroja lähietäisyydeltä. Tässä vielä muuan kuva samasta tilanteesta, vastauksena omistajan pohdintoihin siitä, mitä Viola lenkillä kohdatuista poroista oikein tuumaisikaan...
Viola käveli reippaana tyttönä poron luokse, tutun näköinen sarvipää. Vieressä makuulla ollut vasa oli ihmeellisempi, mikä merkillinen mytty se tuo nyt sitten on? Violan hiippaillessa uteliaana lähemmäs, hyppäsi vasa ylös ja lähti kävelemään karkuun.
Perässä seurannut - äkkiä kovin suuren näköinen - varsa sai vasan kiihdyttämään vauhtiaan, ja siitäkös Viola riemastui! Seuraavassa hetkessä porot juoksivat karkuun ja varsa säntäsi perään, nyt leikitään!
Porot juoksivat vähän matkan päähän ja Viola jäi katselemaan perään, ei ollut leikkikaveriksi niistäkään. Vaan miten olisi käynyt, jos tilanteessa olisikin kohdattu hieman erinäköinen poronen? Alla olevan kuvan Viola on leikattu ja liimattu kuvasta, jossa se katseli paikalta poistuneiden porojen perään.
Todellisuudessa Villis ei taitaisi kirmata karkuun tämänkään näköistä poroa, paitsi tietenkin jos poro muistuttaisi näin erehdyttävästi Violan ponikaveri Maisaa. Jos Viola saakin roikkua emän selässä, pureskella ja pukitellakin miten lystää, ei moinen huono käytös onnistu Maisan seurassa.
Maisan kanssa vietetään tänään kavioliiton seitsenvuotispäivää, 4.12.2008 pieni ja pikimusta karvapallo muutti Vienalle seuralaiseksi. Näiden seitsemän vuoden aikana Maisa on totta kai ollut paljon muutakin kuin vain seuralainen, aivan mahtava ponityyppi, jonka huumorintaju riittää jopa tällaiseen!

4 kommenttia:

 1. Mieletöntä, että varsa ja porot ovat samoissa kuvissa! Violan meinaakin, että hänen tuleva ammattinsa onkin poropaimen. Kouluta sitä vähän lisää, niin voitatte pian kaikki paimennuskisat :D Kun Viola on vanhempi, niin homman voikin tehdä selästä käsin :D

  Rapsutuksia kaikille eläimille :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä meidän laji tulee joskus olemaan karjanajo, tosin voi olla, että Viola innostuisi liikaakin paimentamaan. :D Sillä taitaa olla porojen kanssa eleleminen verissä, kun emänsäkin on poromiehen kasvatti. Tämä vaadin oli kyllä fiksu ja otti rauhallisesti, vaikka varsa innostuikin jahtaamaan, menivät vasan kanssa parinkymmenen metrin päähän katselemaan, kun Villis meni ohi kotipihaan. Ja sen jälkeen, kun Viola ja Viena oli palautettu tarhaan, olivat porot siirtyneet hevosten heinäpaalille aidan viereen syömään. Nyt on ollut hiljaista porojen suhteen, niin hevosten jäniskaveri on palannut paalille. :D Oletin kuitenkin, että Viola olisi sännännyt päinvastaiseen suuntaan, kun porot lähtivät juoksemaan. Viena katseli tilannetta vähän ihmeissään vierestä.

   Rapsutukset toimitetaan perille, ja lähetellään samoja sinnepäin myös! Kiitos taas kivasta kommentista Iridis! :)

   Poista