tiistai 6. lokakuuta 2015

Rovaniemen tamma- ja varsanäyttely 3.10.2015

Vaaran Kesäsisu (Kesä-Toto - Sisu-Siiri - Teme)
Aurinkoista lauantaita vietettiin hienoja varsoja ihaillen Rovaniemen Mäntyvaarassa. Sää suosi turistia ja muistikortti täyttyi varsakuvista. Vaatetta ei ollut päällä ollenkaan liikaa, siitäkään huolimatta, että samalla vaatetuksella on yleensä tarjettu talvikeleilläkin, pipo tiukasti päässä ja toppavaatetta päällä. 

Ensin ajattelin, että en näyttelyistä blogiin kirjoita mitään, mutta kun kyseessä on kuitenkin suomenhevosvarsan blogi, niin oletetaan, että lukijoita kiinnostanee muutkin suomenhevosvarsat. Lisäksi näitä kuvia ei tule olemaan esillä missään muualla ja olisi vähän sääli, jos komeat kuvat jäisivät ihan tyystin katselematta kansioiden kätköihin. Ja olihan siellä näyttelyissä Villitin isosiskokin samasta isästä, vuotta vanhempi tammavarsa Liekkas! Josko sitä sitten vuoden päästä suunnataan Violankin kanssa näytille ja tutustumaan suureen maailmaan. Voi tosin olla, että ennen näyttelyssä esiintymistä siihen suureen maailmaan pitää tutustua muidenkin kissanristiäisten merkeissä, jos käytös vaikka sitten olisi yhtä mallikasta kuin isosiskollaan!

Hieno 1-vuotias tammavarsa Ekon Hippu (A.T. Eko - Hippunen - Turo) tuomareiden arvioitavana.

1-vuotias Liekkas (Trispatti - Epä-Sopu - Totemi Rok) otti esiintymisen oikein rauhallisesti.

Liekkas (Trispatti - Epä-Sopu - Totemi Rok) laatutyyppi 7, runko 7, jalat 7, kaviot 6, käynti 6, ravi 6, III p.


1-vuotias tamma Milijan Marilyn (A.T. Eko - Virimari - Teme)

Ekon Hippu (A.T. Eko - Hippunen - Turo)

2-vuotias Taigan Lumia (Tuokkolan Touho - Sirun Siiri - Pysteri)

Komea Kesä-Toton 2-vuotias jälkeläinen Vaaran Kesäsisu (Kesä-Toto - Sisu-Siiri - Teme) teki vaikutuksen!

Vaaran Kesäsisu (Kesä-Toto - Sisu-Siiri - Teme)

Jos tänne blogiin löytää tiensä joku, joka kaipailee näyttelykuvia, niin kuvia löytyy kaikista suomenhevosvarsoista ja 2-vuotiasta lämminverisistä. Kuvia voi kysellä vaikka sähköpostilla.

3 kommenttia:

 1. Vaikka Viola on ihana niin mukava on välillä lukea blogista monipuolisempiakin juttuja. :)

  Tuo Kesä-Toton hieno jälkeläinen miellytti erityisesti omaa silmää. Meillähän on samasta isästä Kesätaika. :)

  Jos haluat kuvat laajemmin esille niin voithan toki lähetellä niitä Sukupostiin. Itse ainakin olen aina tosi iloinen, jos joku kuvaaja on laittanut Sukupostiin minun hevosteni hienoja näyttely- tai kisakuvia, itselläni kun ei läheskään aina ole hovikuvaajaa mukana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kesä-totolainen oli kyllä erittäin komea ilmestys! Huokailin vielä kuvia katsellessani, vaikka varsin eloisasti esiintyneenä ori ei kuvissa oikein edukseen olekaan. Olihan vaan hieno!

   Katselinkin päivänä eräänä Kesä-Toton jälkeläisiä (mainittakoon, että matkassa ollut isäntä ihastui hänkin tähän varsaan, ja pääsin mainostamaan isäoria siihenkin suuntaan), ja kaunis nimi Kesätaika soitti kelloja. Tämä ori on kuulunut niihin kuolattuihin isäoriehdokkaisiin varsahaaveiluvuosien aikana, välimatkaa on vaan turhan pitkästi, kun edestakainen reissu olisi sen tuhannen kilometriä... Toisaalta joo, Viena matkusti kyllä hirmuisen hyvin, eli sen puolesta ei olisi ollut ongelma ajella vähän pidemmällekään heilastelureissulle. :D

   Nälkä kasvaa syödessä, tällä hetkellä onneksi järjen äänikin yrittää räpiköidä vastaan, ei meidän tammamateriaali taida olla sitä luokkaa, että kannattaisi lähteä lisäämään määrää, oli ori jälkeläisineen sitten kuinka hieno tahansa... :D Mutta, koska järjenääni on aina ollut vähän tappiolla ja käheä, on tutun erisukuista tammaa katseltu sillä silmällä. Sen kun saisi lainaan ja käyttäisi tuhannen kilometrin reissun Kesä-Toton luona, ennen kuin on liian myöhäistä, niin olisihan siinä sitten ihan erilaista jalostusmateriaalia käsissä kymmenenkin vuoden päästä... Olettaen, että kaikki menisi edes vähän niin kuin suunnitelmissa. :D No, onneksi edessä on pitkä ja pimeä talvi ennen kevättä ja varsinaisen varsakuumeen puhkeamista, ehkä se järki sieltä taas löytyy ja pakka pysyy kasassa!

   Mainittakoon vielä, että viime yön unissakin katseltiin oriehdokkaita Sukupostin orikuvastosta... Aikaa ennen Villittiä yhden yön unissa jopa soitettiin Vilman isäoriin omistajalle ja kehuttiin, miten oli niin mukava jälkeläinen tämä, että halutaan toinen samaa sarjaa. ;) Unissa sitä järkeä on vielä vähän vähemmän, jos mahdollistakaan!

   Ah, ja nyt kun ajatus harhautui oikein urakalla, niin pitää vielä sanoa niistä kuvista, että sukupostiin ei taida uskaltaa lisätä enää ilman omistajan pyyntöä, kun ruskealla keskustelufoorumilla on annettu aika tulikivenkatkuista palautetta kuvaajille, jotka ihan omin lupinensa laittavat kuvia sukupostiin... Tosin useimmiten kyseessä taitaa olla ratsuväki, ravipuolella kuvista tunnutaan olevan enemmän kiitollisia kuin pahoillaan. :D

   Kiitos kommentistasi Anna!

   Poista
  2. Minä olen niin vanha että olen aikoinaan ollut töissä tallilla jossa oli astumassa Kesä-Toton isä Toto. Se oli kyllä todella vihainen ori, mutta luonne ei näytä periytyneen eteenpäin. Komea sekin oli!

   Tämä meidän Taikahan vain valitettavasti on kesäihottumainen. Toki en tiedä tuleeko vaiva isän vai emän puolelta. Emä ei ainakaan itse ollut ihottumainen ja eipä tuon vaivan periytyvyydestä muutenkaan edes varmaa tietoa ole. Muuten Taika on ihana varsa ja tammavarsaksi ihan näyttävä. vaikka toki nuo oriit aina vievät voiton ryhdikkyydessään.'

   Minä kun en ruskeaa hevosfoorumia lue ollenkaan niin enpä tiennyt totakaan etteikuvien laittoa katsota hyvällä :D Itse olen tosiaan ollut pelkästään iloinen, kun hevosistani on ilmestynyt sinne kuvia. Tosin aikoinaan yksi kuva harmitti, kun siinä olen ajamassa harjoitusraveissa ja hevosella on kyllä siistit varusteet, mutta itselläni jotkut vanhat reikäiset verkkarit jalassa :D Harkkareissa siis ei vaadita ajopukua. Mutta otin kyllä tästä itsekin opikseni ja olen sen jälkeen laittanut myös harkkareihin siistimmät ajovaatteet. Kyllähän sen kuvan voisi käsittääkseni pyytää poistamaankin, mutta enpä ole viitsinyt.

   Poista