tiistai 27. lokakuuta 2015

Ihmeellinen ensilumi

Punainen turkki pörröllään, pakkassäässä.

Viime yönä oli inhottavaa ja märkää, selän päälle satanut lumi suli vedeksi ja valui pitkin kylkiä - tänä aamuna oli kaunista!

Ja olihan vauhtia, jotain hyötyä siitä valkoisesta kylmästä jutusta, pehmeä ja pitävä pohja kavioiden alla!

Vaan mitä olikaan, peitti se suurimman osan kaikesta syötävästä kylmän kerroksensa alle.

Ensilumi! Siinäpä aihetta riemuun! Meillä ei pyöritelty lumipalloja ja kasattu -ukkoja, vaan kirmailtiin häntä suorana.

Ja maisteltiin talventörröttäjiä.

Perinteinen "Villitti hei, laita korvat höröön, niin saadaan täydellinen kuva!" -kuva, täydellinen. Äitinsä tyttö!

Jos sopi eilisiin syysmaisemiin, niin passaa se punaraudikko tähänkin taustaan!

Vähän epäilyttävää, kun tuttu metsäkin oli ihan kuin eri paikka, valkoisessa kuorrutuksessaan.

Vaikka löytyi ne varvut ja sammaleet, kun vähän kaivoi kavioilla!

Taikaa se on tässäkin maisemassa!

Ja kerrankin ravilla! Villitti ei tänään pysynyt yhtään emän mukana, viipotti vaan omiaan sinne ja tänne ja jäi kaivuulle.

<3

Tausta oli niin kaunis, harmi, ettei Violaa huvittanut poseerata ollenkaan. Syöminen on kivempaa.

Villitti on auringonpaisteessa vielä emäänsäkin punaisempi, ja turhaksi osoittautui huoli siitä, että tukka vaihtaisi väriä!

Niin ison näköinen muksu jo! Pieniä kavionjälkiä hangella ihmeteltiin, kun eiväthän ne enää mitään kovin pieniä olleetkaan.

Ja ensilumiurheilun jälkeen kelpaa käydä tankkaamassa!

24 kommenttia:

 1. Kyllä pohjoisen maisemissa on tosiaan taikaa, oli maisema syksyinen tai talvinen! Tosin luulen, että kuvaajallakin on ollut oma osuutensa näin hienojen kuvien aikaansaannissa - upeita taas kerran :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Unohtamatta mallin osuutta kuviin! :D Juuri tuossa mietiskelin, että onhan mukavaa nyt, kun voi oikeastaan lyödä kaksi kärpästä yhdellä iskulla, tulee ikuistettua kauniit maisemat ja ulkoilutettua Villitti! Aikaisempina vuosina on pitänyt lahjoa Maisa kuvauskaveriksi, nyt kuvissa on ihan omanlaisensa tunnelma ihan jo siksi, että ne eivät ole niin lavastettuja kuin Maisan poseerauskuvat. Toki jälki ei ole ihan yhtä priimaa kaikissa tapauksissa, on helppo asetella poni poseeraamaan valittuun paikkaan. Ainakin verrattuna siihen, että pitää seurata varsaa kameran kanssa samalla kun emätamma tohottaa joku jalkojen jatkeena tai narun nokassa! Mutta onhan onnistuneella otoksella tuhannesti tunnearvoakin sitten, kerrankin kaikki oli juuri kohdallaan! :-D Kiitos kommentistasi Susanna!

   Poista
 2. On kyllä taianomainen tuo vähän kauempaa otettu metsäkuva, todellakin :) Ihana postaus! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Olisin halunnut aurinkoisella niitylläkin kuvata Violaa vähän kauempaa, mutta sehän seurasi tietenkin mukana, kun emän kanssa siirryttiin vaivihkaa kauemmas. :D Syvemmällä metsässä se sitten ei seuraillutkaan yhtään, kävi vaan kääntymässä ja nakkaamassa pukin, ennen kuin säntäsi taas ihan vastakkaiseen suuntaan. Hauska sen touhuja on seurailla! :-D

   Poista
 3. Ou nou, teille on jo satanut ensilumet! Onhan tuo kieltämättä kaunista, mutta jotenkin en ole vieläkään käsittänyt sitä, että kesä meni jo... ja nyt jo valokuvissa on lunta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanoppa muuta! Oli lievä järkytys, kun iltaruoka-aikaan kurkistin ikkunasta, ja siellä tuprutti lunta. Järkytys laimeni kuitenkin, ennemmin lunta kuin vettä... :D Nyt on muuten mahtavan valoisaa, kun on lumi maassa ja komea kuutamo!

   Poista
 4. voi suloisuus miten on Viola kasvanut hurrjaa vauhtia! <3 :3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähän "Voi hirvitys" samalla, hirveän nopeasti meni se odotettu varsakesä ja nyt muksu on jo ihan iso tyyppi... :-D

   Poista
 5. Ihana<3 Metsä on myös aivan ihana. Mahtoi olla pikkuisella mietittävää. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tarhan portilta pihan puolelle otettaessa Viola oli vähän järkyttynyt, sitä piti vähän jopa pukata, että meni portista... :D Ja sitten, kun se totesi valkoiseksi muuttuneen pihan tutuksi, niin johan mentiin vauhdilla ja nakeltiin hirmuiset pukit! Viena ei ollut ihan yhtä innoissaan ensilumesta... :-D

   Poista
 6. Ihania kuvia♥ Tulis tännekki jo lunta! Olis edes vähän valosampaa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Nea! On kyllä ihanaa, kun on lumi maassa, vielä kun kuu loimotti, niin ei tarvinnut iltaruokinnalla otsavaloakaan! Ihan uskomatonta, kun viime viikot on ollut niin pimeää, että ilman otsavaloa ei näe tasan mitään, ja otsavalonkin kanssa muutaman metrin eteenpäin... :D

   Poista
 7. Kateellisuus! Miksei meillä ole jo ensilumi tullut. -_- Eihän siitä pysyvää lopputulosta varmaan saisi, mutta pääsisi edes tunnelmaan! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin totta! Vielä ehtii varmasti kyllästymiseen asti tarpoa kurassa, ennen kuin mistään oikeasta talvesta voi haaveillakaan... Tämän viikon lupaili tänne pakkaskelejä, mutta sunnuntaille näyttää jo vesisadetta. :D Mukavaa...

   Poista
 8. Aivan yli-ihania kuvia! Sinne pohjoiseen se talvi nyt tuli ja pimeät illat, mutta pimeissä illoissa on se hyvä puoli, että ehtii kirjoitella blogiin ja jakaa ihanaakin ihanemmat varsakuvat! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sohvi! Jotain positiivista siis niissä pimeissä illoissakin... :D

   Poista
 9. Aivan ihania kuvia ja varsinkin nuo metsässä otetut! Viola näyttää jo niin isolta tytöltä, kun harjaki on kääntynyt oikeaan suuntaan ja muutenkin näyttää jo tosi isolta hevoselta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Elina! :) Hauska, joskin vähän turhanpäiväinen fakta meidän tammoista on se, että kaikilla suomenhevosilla on harja oikealla puolella kaulaa. Ponilla puolestaan on jakaus ja tukkaa vähän molemmilla puolilla, vaikka suurin osa onkin vasemmalla puolella kaulaa. Ehkä siksi - ja värin takia - Maisa on vähän ulkopuolisena puttejen jutuista... :D

   Poista
 10. Nyt on kyllä kauniita kuvia! <3 Täällä Helsingin korkeudella saadaan tätä maisemaa vielä tovi odotella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Rosa! Ehkä se sinnekin ehtii jo ensi kuussa, ensilumi! Hassua, että tällä viikolla alkaa jo marraskuu... :)

   Poista
 11. Ensilumi jo satanut siellä, aikamoisen kaunista!
  Saa nähdä kuinka pitkälle menee, että tänne etelään saapuu.. :)

  VastaaPoista
 12. Niin hienon näköistä, kun teillä hevoset saa olla niin luonnollisessa ympäristössä 😁

  VastaaPoista