tiistai 1. syyskuuta 2015

Villa-Villitti


Neulahuovutus iski kovaa tämän vuoden alkupuolella, ja siitä lähtien tietokonepöytää on ollut ajoittain vaikea tunnistaa tietokonepöydäksi, kaiken sen muun romun alta. Villatukkoa ja rullaa on jos jonkin väristä, mutta suurin osa eri sävyistä on sellaisia, jotka sopivat punarautiaan suomenhevosen turkkiin. Edellistä blogia seuranneet tietänevät, että hyllyssä seisoo huovutetut versioit Maisasta, Nestorista ja Vienastakin, ja niiden suurempien huopamuotokuvien lisäksi kesällä Vienan varsomista odotellessa sai alkunsa pienempi villaversio tiineestä Vienasta. Nyt viimein päättyi villaisan Vienan pitkä odotus, kun minikokoinen Villa-Villitti syntyi. Ensimmäisellä Violan huopaversiolla on korkeutta yhdeksän sentin verran, tämä parivaljakko sopii kämmenelle seisomaan. Tämä pieni hevosperhe on yhtä jäsentä vaille valmis, ehkä seisäorikin liittyy vielä samaan seurueeseen hyllylle seisoskelemaan!


Hyppäsikö huovutusvimma sillekin puolelle näyttöä? Hyvät perusohjeet neulahuovutuksen maailmaan löytyy esimerkiksi Villaa ja lankaa -käsityöblogista! Kannattaa kuitenkin pitää mielessä, että neulahuovutuksessa on ainakin kaksi vakavasti otettavaa vaaraa. Se, että sormenpäät ovat tulilinjalla varsinkin huovutushulluuden alkuvaiheilla, ja tietenkin se, että neulahuovutus on hirvittävän koukuttavaa ja aiheuttaa vakavan riippuvuuden usein jo ensikokeilusta alkaen.

Silti, onko mitään hienompaa muistoa rakkaasta eläimestä, ja tässä tapauksessa tärkeästä hetkestä, kuin itse tehty huovutustyö!

14 kommenttia:

 1. Onko Vilmaa vielä huovutettuna? :-) järjestä joku arvonta jossa pääpalkintona on sun huovuttama voittajan haluama eläin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vilma on ainoa hevosista, josta ei vielä villaversiota ole tehty! Enkä tiedä oikein miksi, kai sitä elää toivossa, että se vielä vuoden verran kasvaa ja komistuu. ;) Yhden huovutetun otuksen kanssa ähertäessä menee sen verran hillitön nippu työtunteja, etten blogiarvonnan palkinnoksi moista taida raskia laittaa, tällä hetkellä kun aika ei tunnu taittuvan kaikkiin suunnitteilla oleviinkaan. Tämä Viola oli kyllä sinänsä nopea tehdä, kun on niin pieni, eli ehkä joku pikkuruinen eläin voisi joskus ollakin mahdollinen palkintona arvontaan... :)

   Poista
 2. Vau, upea! Teetkö vielä jouhikoruja tilauksesta? :) En löytänyt sitä blogiasi ainakaan enää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Hauska yhteensattuma, että kyselit korujen perään, kun juuri eilen melkein vuoden tauon jälkeen hypistelin noita korujuttuja. :) En taida tohtia luvata tilauskoruja ainakaan vielä, pitää kokeilla muutama tekassa ensin, että lähteekö homma vielä sujumaan. :D

   Poista
 3. Ää, tässä olisi kyllä ihan täydellinen harrastus! Ainakin parista koirasta ja hoitoponista olisi ihana tehdä huopaversionsa, ja lemmikkijyrsijöitähän voisi huovuttaa vaikka ihan aidossa koossaan! Nyt niitä ohjeita lukemaan... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Facebookin kansainvälisessä neulahuovutusryhmässä näkee usein suorastaan huikeita aidon kokoisia pikkuelukoita, jyrsijöitä, lintuja ja kaneja, kissojakin! Myönnetään, että suuruudenhulluna kävi mielessä 1:1 vastasyntynyt Viola, mutta se saattaa olla vähän, "vähän" pidempi projekti. :D Hauskoja hetkiä uuden harrastuksen pariin! ;)

   Poista
 4. Ihania ♥ Se onkin sun ansiota, sait innostettua mutkin huovuttamaan silloin edellisen blogin aikaan! Tosin nyt vasta pääsin tositoimiin, kun koulussa rupesin huovuttamaan :D Löytyy ainakin mukavat varastot sieltä takaa :) Mikäs mullakaan aiheena muu kuin, no, oma poni :D

  Iridis

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jes, hauska kuulla Iridis! Minä ehdin jo harmitella, kun eikai meillä koulussa opetettu huovuttamista... Mutta sitten tuli mieleen, että ehkä se ajatuksena oli jo niin tylsä, että jos sai jotain vapaita käsitöitä tehdä, ei tullut mieleenkään alkaa olla huovutusvilloja vailla. :D Se oli aikaa ennen neulahuovotuksen löytämistä, varsinkin nyt se on mahtavaa ajanvietettä, kun sormenpäät eivät enää ole reikiä täynnä. :D Jotakin siis sitä on ehkä itsekin oppinut!

   Poista
 5. Nämä ovat todella ihania! Neulahuovuttaminen on kivaa mutta en ole ihan näin hienoja taideteoksia vielä tähän mennessä uskaltautunut edes yrittämään. :)

  VastaaPoista
 6. Voi että nämä on kyllä upeita! :)

  VastaaPoista
 7. Vau, voi että nää on upeita, kuten muustakin laumasta tehdyt. Sietäisit saada kyllä jonkin käsityöpalkinnon :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Bessie! Tällä hetkellä tekeillä oleva hevonen onkin ihan eri maata kuin aikaisemmat, kun se on tehty ihan kokonaan huovuttamalla, ilman rautalangan tukea jaloissakaan. Huomaa taas, että syksyä kohti tuntuu, että ihan mukava istuskella sisätiloissa teekupin kanssa ja tikutella villakasaa hevosen muotoiseksi. :D

   Poista