maanantai 14. syyskuuta 2015

Kolmikuinen Viola!

Jos pitäisi kuvailla Violaa yhdellä ainoalla kuvalla, olisi se ehdottomasti tämä! Isäntä kuvasi tämän ja muutkin metsäkuvat.

Toiminnantäyteisen loppuviikon jälkeen oli mahtava rauhoittua sunnuntai iltana maastoretken merkeissä, ilta-aurinko paisteli vielä puiden välistä, Viena oli yllättävän rento ja Viola... No, Viola oli oma itsensä ja ehkä vielä vähän päälle, kun kahteen päivään ei ollut päässyt ylienergioita metsäkirmailulla purkamaan. Siinä olikin pienessä hevosessa virtaa kuin suuremmassakin pitäjässä, kun vauhdilla kiidettiin pitkin metsää ja ähisten nakeltiin pukkisarjoja! Kameran kanssa mukaan lähtenyt isäntä kysyi, että onko Viola aina noin vauhdikas metsälenkeillä, ja onhan se, vaikka parin "vapaapäivän" jälkeen vielä vähän tavallistakin villimpi tapaus.

Tarhakin on kyllä kyllin suuri Violan juoksenteluun, mutta puuttuuhan siitä haastetta, kun pääosin tasapohjainen ja ihan tylsä on. Metsässä voi kirmailla monenlaista esterataa, puun oksien ali ja kaatuneiden puiden yli, spurtti hirvittävää kyytiä ja sitten äkkijarrutus sopivan pajun kohdalla, eväät matkaan ja taas menoksi!

Tuumaustauko. Tästä luultavasti lähdettiin suuntaan X huikealla vauhdilla!

Viola juoksenteli lähinnä emän ja kameramiehen välillä. Eikä kameramies muka innostunut juoksemaan!

Rauhallinen versio puskapuksuttimesta. Tässä kuvassa on tunnelma kohdallaan!

Ja vaihteen vuoksi Villitti häntä suorana pinkomassa. Vienalta kysellään, että miten tulikin tuollainen virtapiikki tuosta ipanasta!


Kotiinpäin Vienalla oli vähän enemmän kiire. Taustalla muuan ötökkä, kaunis se on tämä syksy, mutta pakkasia odotellaan...

Ajatuksena oli ottaa rakennekuva Violasta ennen metsäkirmailuja, mutta virtaa oli vaan niin hirvittävän paljon, että päädyttiin päästämään Villitti ensin juoksemaan ylimmät pois, josko paikoillaan seisominen sen jälkeen olisi ollut vähän helpompaa. Ja olihan se! Vielä ilta-aurinko ehti valaista viimeisillä säteillään niityn ja punata pienen tulisielutamman, ennen kuin painui puiden taakse.

Ei ihan varmasti huvita poseerata.

Mutta siinä se on, kolmikuinen Villitti!

Onnistunutta kuvaa varten tarvittiin nopeat refleksit ja roppakaupalla tuuria. Jos ipana ei viuhtonut menemään korvat luimussa, nykäisi emätamma narua, joka oli samoissa käsissä kuin kamera. Violalla oli lainassa Maisan nahkariimu, kun varsan oma jäi jo aivan liian pieneksi. Lainariimu jäi säädöiltään vähän löysäksi, mutta ei ollut varsalla päässä kuin kuvaushetken ajan. Illalla Violan syödessä heiniään aseteltiin haravanvartta varsan viereen sen verran, että kolmikuisen Villitin korkeudeksi saatiin äärimmäisen epätarkat, mutta tärkeän tuntuiset mitat, säältä 119 cm ja lautasilta 124 cm.

Tänä aamuna Facebook tarjosi muistoja vuoden takaa, ja kun kuva oli sattumoisin kovin samanlainen kuin Violasta eilen otettu pääkuva, pääsi se tähänkin. Vaikka Villittiä tuleekin pidettyä välillä ihan isin tyttönä, taitaa se kuitenkin olla enemmän äitinsä tyttö!

Viola 13.9.2015
Viena 6.9.2014

Varaslähtö Violan neljänteen kuukauteen, kun oikeastihan Viola täyttää tasan kolme kuukautta vasta huomenna. Tänään puolestaan tulee täydet 13 viikkoa Violan syntymästä!

8 kommenttia:

 1. Ihana tuo ensimmäinen kuva, sitä ollaan niin tosissaan menossa :D Ehkäpä Violasta ei tulekkaan puskapuksutinta, vaan puskakiituri!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pidetään peukkuja sille, että Violasta tulisi muuten vaan kiituri, mutta siitä huolimatta emäänsä rauhallisempi puskapuksuttelija. Tavoitteet on kyllä korkealla! :D Ei naurattaisi istua kyydissä vaikkapa ylimmän kuvan tyylisessä oksien alituksessa!

   Poista
 2. Viola on kasvanut paljon! Haastan siut tekemään haasteen joka löytyy blogistani! :) www.syitaolla.blogspot.fi

  VastaaPoista
 3. Haha, ihanan vauhdikkaita kuvia :D!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näistä välittyy se Violan vauhdikkuus paljon tehokkaammin kuin tylsistä pysähtyneen liikkeen kuvista. :D Olen tällä hetkellä melko vakuuttunut siitä, että ylimmäinen kuva päätyy seinälle tauluna, muutaman muun vauhdikkaan Viola-aiheisen kuvan kanssa. Aikuisista hevosista ei ole *vieläkään* yhtään taulua, kun aina kuitenkin tulee parempia ja mieleisempiä kuvia, mutta Violasta ei tämän kesän jälkeen enää pikkuvarsakuvia saa. :D

   Poista
 4. Eihän tässä sinun selvästi auta muu kuin mennä jockeykouluun ja ruveta rakentamaan Villitille laukkahevosen uraa! :'D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vauhtia tyypissä tuntuu riittävän, mutta toivotaan, että isona hevosena Villitti päästelee menemään hirvittävää kyytiä ravilla! :D

   Poista