sunnuntai 23. elokuuta 2015

Kuin kaksi marjaa...

Villitti ja mutsi, 21.8.2015.

Teknisten ongelmien kanssa painiminen ei tunnu niin vaan loppuvankaan. Kaikki alkoi tutun ja turvallisen Windowsin päivittämisestä uudempaan, minkä jälkeen koneeseen pääsi livahtamaan virus, mistä ei sitten meinattukaan päästä erilleen. Nyt, kun virus saatiin lopulta nitistettyä, on uuden Windowsin kanssa kaikenlaista pientä ja vähän suurempaakin ongelmaa, alkaen siitä, miten kaikki tämän postauksen kuvat näyttävät ihan erilaisilta riippuen siitä, katseleeko niitä Windowsin omalla valokuvasovelluksella, selaimella vai Photoshopilla. Niin Firefoxilla kuin Chromellakin katseltuna kaikki kuvat ovat puistattavaa pikselimössöä silmiä särkevällä kontrastilla, eikä mistään tunnu löytyvän apua tällaiseen ongelmaan. Hitusen latistaa intoa blogiin kirjoittamisen kanssa, kun ne kamerasta katsotut kivat kuvat ovat vaihtelevasti joko kovin laimeita tai hermoja raastavan hirvittäviä, eikä loppujen lopuksi tiedä, miltä ne näyttävät oikeasti.

Siispä opetellaan. Ja hakataan päätä seinään, vähän lisää. Ja toivotaan, että homma alkaa vähitellen pelata totutulla tavalla!

Jaa laitumelle ois lähtö...

Eeeeeei jaksa. Zzzzzzzz......

Viola 22.8.2015

Totista toimintaa tuo hölkötteleminen!

Violan viime päivät ovat nekin pitäneet sisällään opettelemista. Opettelemista siitä, miksi laitumella kuultu pamaus sai mutsissa aikaan hillittömän hermostumisen, mutta pihassa kaikenlaisia ääniä siedetään hyvinkin rauhallisesti. Paitsi tietenkin sähkölangan napsetta, sitä ei siedetä. Sitten on ruohonleikkuri. Näköetäisyydellä kyseinen kapistus ja siitä lähtevät äänet ovat ihan okei, ei ongelmaa, mutta laitumelta kun kuulee, miten ruohonleikkuri pörisee pihassa, pitää nostaa häntä tötterölle ja juoksennella ympäri laidunta sieraimet ja silmät teevadin kokoisina. Samoin paineilmalla toimiva naulain, joka päästää jännittäviä ääniä. Laitumelle kuultuna ne äänet ovat vähintään sapelihammastiikerin saalistusääniä, ja tulilinjalla on pienet punaiset putet, mutta lähempää kuunneltuna, piha-aidassa heinillä, ei ongelmaa. Yritä siinä sitten pysyä mutsin perässä ja saada selville, mikä on oikeasti pelottavaa.

Mutsi kuuli laukauksen metsästä. Normaalisti Viena ei ole ääniherkkä, mutta laitumella senkin edestä.

Vienan väri kauneimmillaan, suorastaan häikäisevän punarautias!

Edellisessä postauksessa ehdittiinkin harmitella sitä, miten Vienan ja Violan pitkistä rapsutteluhetkistä ei ole kuvia paria hassua lukuun ottamatta, no nyt on, pari hassua lisää! Muutenkin Violan ja Vienan yhteiskuvia on nyt muutamilta päiviltä aika läjä, alla joitakin esimerkkejä. Viena näyttää näissä kuvissa kovin onnelliselta emätammalta, toista se on silloin, kun se ihana ipana päättää hypätä niskaan kesken syömisen!
Hiukkasen on samaa näköä näissä, tyttäressä ja äidissään...


Ei se kai auta kuin palata asiaan sitten, jos kun ongelmat uuden Windowsin kanssa ovat ratkenneet!

8 kommenttia:

 1. Harmi kun tässsä nykyhevosmaailmassa kokonaiset hevosperheet (isä, emä ja varsa) ovat niin harvinaisia. Se olisi nimittäin ihanaa - ihan pöhkö varsa, siitä huolehtiva (ja joskus ärsyyntynyt :'D) emä ja kaikkia silmällä pitävä isä. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nykyään alkaa olla harvinaista, että emätamma ikinä tapaakaan isäoriin! Täytyy olla hienoluontoinen ori, kun tammojen ja varsojen kanssa laiduntaa, ilahduttaa aina välillä näihin netissä törmätä. :) Viena tosin ei varmaan arvostaisi sellaista oikeaa laumaelämää, kun tämän on päästävä takaisin tarhaan hetijustnyt kun kuppi menee nurin, ja se voi tapahtua monesta syystä. :D Viena olisi varmaan ihan tyytyväinen asumaan ympärivuotisesti ja -vuorokautisesti karsinassa, jos ruokahuolto vaan pelaisi. Siellä olisi ainakin turvallista... :-D

   Poista
 2. Mulla ei koko blogger toimi Windows kympin oletusselaimella. Kuvia ei lataa ollenkaan, ja tilttaa vähän väliä.... Nyt asentelen toista selanta, josko sillä toimeis.
  Miten tuo Viola näyttää NIIN isolta? Ootko mitannut?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eilen ehdin Edgeä käyttää sen verran, että sain Firefoxin ladattua, sen jälkeen se ei enää pysynyt päälläkään mokoma, kun olisin vertaillut kuvia... :D En kyllä käsitä, miksi tässä on kuvat näin järkyttävän näköisiä! Ainoa selain, jolla kuvat näyttää normaalilta on tietenkin Edge, joka kaatua nytkähtää nurin heti käynnistyttyään. Käsittämätöntä...

   Viola näyttää isolta, koska emä on niin pieni! :D Viena on kotona mitattu 152 cm korkeaksi, ja sekin oli kengät jalassa (kerran ilman kenkiä mittailtiin ponikokoinen tulos, mutta sitä ei muistella ollenkaan). 50 vuorokauden ikäisenä Viola taisi olla n. 115 cm korkea, mittaukseen käytetty katkaistu luudanvarsi oli juuri sen verran lyhyt, että arvioiminen oli vähän vaikeaa... Muistelen, että Vilma taisi olla 120 cm nelikuisena, mutta voin kyllä muistaa ihan päin prinkkalaakin. :D

   Nyt kun on mihin verrata, on Vilmasta otetut kuvat ihan naurettavia, ei ollut mikään kaunis varsa kolmikuisena(kaan)! Ei se ole kyllä mikään järin kaunis otus vieläkään, luotan siihen, että kasvua jatkuu vielä ainakin pari vuotta joa lopputulos tulee olemaan vähän siedettävämpi! Toisaalta hautautuu ne turhat varsottamishaaveet äkkiä, kun hevonen näyttää siltä, että katsoessa ei tiedä itkeäkö vaiko nauraa... :D

   Poista
 3. niin söpö tuo violan musta täplä turvassa <3

  VastaaPoista
 4. Selaan mobiililla:) laitteena iphone. Kuvat näkyvät todella hyvin, ja ehkä laadukkaimpina, mitä tähän asti (siis ilman mitä klikkaa sitä kuvaa). Tuleeko violalle emänsä jouhet?:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anonyymi! Uuden Windowsin myötä piti etsiä uudet asetukset kuvillekin, eli voi jopa olla, että ovat nyt näin nettikokoisina eri näköisiä kuin aikaisemmin. Onneksi ehkä paremman näköisiä kuitenkin. :D Vieläkään ei ole kuvat ihan ennallaan, mutta nyt sentään joka paikassa tällä koneella suunnilleen saman näköisiä, eli ei hassummin! Mukava kuulla, että toimii myös iPhonella!

   Ei taida mikään muu kuin aika kertoa, millaiset jouhet Viola saa. :D Pidän edelleen peukkuja isänsä jouhivarustukselle, mutta ei kai se ole hassumman näköinen tuo Vienan pörröinen pehkokaan, varsinkaan jos Violan jouhet pysyvät yhtä tulenpunaisina kuin mitä ovat nyt! :)

   Poista