maanantai 3. elokuuta 2015

Elokuun ensimmäinen


Elokuu! Siinä taisi sitten olla ja mennä se kesä, jos sitä nyt sitten voi kesäksi edes sanoa. Ainakin elokuu alkoi hyvinkin sateisissa ja syksyisissä merkeissä, mutta sitähän se on ollut lähes koko tämän kesän ajan. Toisaalta huomisesta alkaen pitäisi tulla taas vähän lämpimimpiä kelejä, pidetään ainakin peukkuja sille!

Pää lyö tyhjää, edelleen, eikä järkevän tekstin tuottaminen tunnu onnistuvan alkuunkaan. Tämän postauksen erittäin kekseliäs otsikkokin on käytössä tässä blogissa peräti kolmatta kertaa! Miten onnistuikin blogiin kirjoittaminen Violan ensimmäisten päivien aikana ihan jokaisena päivänä, kun nyt kerran viikossa ei meinaa saada kuvaläjiä karsittua ja blogipostausta julkaisukuntoon!

Rakkaan hevoslapsen monia nimiä voi kuitenkin näppärästi esitellä muutaman viime päivinä otetun kuvan avulla, Viola ja näitä kaikkia muita!

No se Villitti, tietenkin. Mutsikin tietää, että tätä jokaiseen ilmansuuntaan sinkoilevaa otusta on paras varoa!

Viipotti! Se tyyppi, joka etenee niin vauhdikkaasti pitkin niittyä, ettei kameran kanssa vaan pysy perässä!

Kiukutti tai Mökötti, tässä selvästi kiukuttaa!

Sitten on Syöpötti! Villapuku ratkeilee jo kovasti. 2.8.2015

Viiletti! Yleensä metsikössä tai pajukossa ympäriinsä viilettävä tyyppi!

Kutitti!

Ja ravihevosenalku Hölkötti!

Ja sitten joskus myös Laiskotti, yleensä silloin, kun kameran kanssa osoitellaan ravikuvien toivossa.

Villitti on opiskellut pienten hevosten perusjuttuja ahkerasti, narussa kävellään somasti ihmisen perässä, vaikka emä touhuaisi omiaan ja haavojen hoitoakin on "päästy" harjoittelemaan. Harjaus joka puolelta on edelleen suosikkijuttu, ja emän hännänpesun yhteydessä Violakin pääsi pikaisesti pesulle, märällä sienellä pyyhittiin varsaa vähän sieltä ja vähän täältä, valutellen vettä jalkoja pitkin. Eniten Violaa ihmetytti Vienan hännästä maahan valunut tervalta tuoksuva vaahto!

31.7.2015
Viime yönä tuli taas täysiä viikkoja Violan syntymästä, nyt jo seitsemän! Varsakarva varisee yhä kiihtyvällä vauhdilla ja Viola ei tällä hetkellä ole ehkä ihan edustavimmillaan. Rapsutusten lisäksi Violan suosiossa on kaikki syötäväksi kelpaava, perinteiseen suomenhevosmaiseen tapaan Viola rakastaa ruokaa. Metsäniityllä keskitytäänkin nykyään enemmänkin siihen syömäpuoleen!

3.8.2015

3.8.2015

Huippuharvinainen ravikuva! Näitä olisi tänään saanut enemmänkin, jos vaan kameramies olisi ollut hereillä! 3.8.2015

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti