torstai 26. maaliskuuta 2015

Mellakka mahassa -video

Ei paljoa naurata. Mutta onneksi sentään vähän!

Viena sai tänäänkin niitä erityisen leveiden punaraudikkojen etuoikeuksia, ja oli kaverina autoremonttia tekemässä. Ei kauhean auttavaisena kaverina, kun tammaa kiinnosti lähinnä, että olisiko tarjolla ollut jotain syötävää. Viena oli jokseenkin vaisun oloinen, huiski hännällään, eikä heinäkään tuntunut maittavan ihan tavalliseen tahtiin, ja syypää siihen löytyikin arvattavalta suunnalta. Mahassa kävi melkoinen melske!


Aikaisemmin Vienan mahan hytkyntää ja potkuja on saatu tunnustella lähinnä tamman mahan alta, kohtalaisen keskeltä mahaa, hivenen vasemmalta kyljeltä. Vielä eilen tasaisesti molemmilla kyljillä ollut maha olikin nyt keikahtanut ihan eri asentoon, ja varsan vauhdikkaat koipien oikomiset näyttivät häiritsevän nyt tammaa paljon enemmän. Videon alussakin olevasta kuvasta mahan uusi muoto näkyykin hyvin, edestä päin ero ei ole ihan niin huomattava.

Maha vuorokausilla 264.

Ja sitten päästäänkin laittamaan ensimmäinen kuvapari vertailtavaksi, tammikuisessa kuvassa maha on tasaisen pyöreä. Joku vähän tuoreempikin mahakuva olisi käynyt, mutta tässä kuvakulma oli kaikkein samanlaisin. Jos orivarsa on oikealla kyljellä ja tamma vasemmalla, niin kumpaa tämä uskomus nyt sitten Vienan kohdalla ennustaisi... Oikealla kyljellä on roikkomaha ja vasempaan kylkeen huiskitaan koivilla, eli ilmeisesti orivarsa? Toisaalta toinen uskomus kertoo, että paljon potkiva, eläväinen varsa olisi sitten se toivotumpi tamma.

19.1.2015  198 vrk
26.3.2015  264 vrk

Tamman harjaaminen ennen kameran hakemista ei olisi ollut kovin huono idea, karvaa irtoaa ihan tajuttomasti!

Porkkanoiden ja leipäpalojen himoon ei mahamatkustajan mielenilmauksilla ollut pienintäkään vaikutusta, eli tilanne ei ehkä ole kovin paha. Itsekseen Viena käppäili pitkin poikin, mutta selvästihän se tuntui tukalalta, kun riehuminen mahassa yltyi. Pari kertaa tamma komensi kyytiläistä olemaan siivommin potkaisemalla mahan alle. Aika on kyllä mennyt hurjan nopeasti, vastahan sitä hymy korvasta korvaan venyen tunnusteltiin ensimmäisiä mahan läpi tuntuneita potkuja ja nyt mahassa elämöintiä ei kerta kaikkiaan voi olla huomaamatta!

Hivenen hurjalta tuntuu ajatus siitä, että tiineysvuorokausia voisi olla jäljellä enää seitsemisenkymmentä. Toisaalta jos Viena kantaa tätä varsaa yhtä pitkään kuin ensimmäistään, olisi tiineysvuorokausia jäljellä vielä tasan 80. Vai enää 80? Varmasti kuitenkin kesäkuussa tuntuu joka tapauksessa siltä, että aika on kulunut yhdessä hujauksessa. Ja sitten hetken päästä herää huomaamaan, että se kauan odotettu varsa onkin jo 3-vuotias!

Totta on ainakin se, että tällä hetkellä tiineysaika tuntuu varmasti hauskemmalta omistajan kuin emätamman mielestä! Miten riittää Vienan huumorintaju sitten, kun riiviö koettelee emänsä hermoja mahan ulkopuolisessa maailmassa...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti